Een groen sapje kan smaken naar de inhoud van een grasmaaier, dat vind ik dus echt niet lekker. Daarom ben ik fan van groente combineren met fruit zodat mijn sapje wel felgroen is en ook gewoon lekker smaakt. Want hoe healthy een juice ook is, ik wil ‘m wel met plezier naar binnen werken in plaats van neus dicht, verstand op nul en atten maar.

Onderstaande hoeveelheid is genoeg voor een glaasje of 4-5. Ik vind het ideaal om in één keer wat meer te maken zodat ik een paar dagen van dit groene sap kan genieten. En het grootste voordeel: ik hoef niet dagelijks mijn sapcentrifuge schoon te maken.
Toen ik mijn Magimix kreeg dacht ik namelijk dat ik ‘m niet enorm veel zou gebruiken vanwege dat schoonmaakgedoe maar door gewoon wat grotere porties te maken per keer juice ik iedere week er wel een keertje op los, zoals met deze powerjuice met biet en gember. Ook is meneertje B enorm fan van het apparaat en vindt zelf appelsap met komkommer maken heel leuk om te doen. Of variaties daarop, bijvoorbeeld met peer. Dat maakt juicen voor mij ook zo leuk, dat je heel makkelijk kan variëren en er gewoon in kunt doen wat je in huis hebt. Geen spinazie? Sla of boerenkool is ook ideaal. Limoen ipv citroen. En noem zo maar op.

De avocado maakt mijn groene sapje net wat romiger wat ik voor de afwisseling erg smaakvol vind maar kan je ook prima weglaten als je daar wat minder van bent. Varieer er dus lekker op los, maar pas op dat je geen grasmaaiersmaak krijgt 😉

Groen sapje met avocado en komkommer

Voor ongeveer 700 ml
– 2 friszure appels (ik gebruik Elstar)
– 1 komkommer
– 1 citroen
– stuk gember zo groot als je duim
– flinke hand spinazie
– ½ avocado

Extra nodig: sapcentrifuge en staafmixer of blender

  1. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de komkommer in grove stukken. Snijd de schil van de citroen, ook het wit, en snijd in kwarten. Schil de gember en snijd in stukken. Verwijder de pit van de avocado en schep het vruchtvlees uit de schil met ene lepel.
  1. Begin met het juicen van de spinazie (Gebruik eventueel een bladgroente/fijn fruit hulpstuk hierbij zodat de spinazie maximaal wordt gejuiced. Verwijder het hulpstuk.). Voeg vervolgens komkommer, gember, appel en citroen in de juicer. Vang het sap op in een hoge beker, die van een staafmixer of blender.
  1. Voeg de avocado toe aan het sap en mix met de staafmixer of blender tot een gladde juice.