Dit is een klassieker die ik iedere zomer wel een paar keer maak. Zo onwijs simpel en echt geweldige smaakcombinatie; heerlijk zoute ham, zoet rijp fruit, zachte volle kaas en de zure dressing. Love it!!
Komt deze salade je bekend voor? Zou heel goed kunnen. Ik heb ‘m meer dan 10 jaar geleden ontdekt dankzij Jamie. Jamie Oliver. Die schreef een vergelijkbaar recept (met perzik ipv nectarine) in een van zijn eerste kookboeken. Dus bij deze, bedankt Jamie voor de geweldige smaakexplosie.

Salade met prosciutto, mozzarella, nectarine en munt
Voorgerecht voor 6 personen
– 75 g rucola
– 2 rijpe nectarines, in dunne partjes
– 50 g prosciutto, in dunne plakken (ik haal St. Daniele bij Bigoli)
– 1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
– paar blaadjes munt

voor de dressing:
– 2 el citroensap
– 4 el olijfolie
– peper & zout

Maak als eerste de dressing: meng alles met een mini garde goed door elkaar totdat de olie het citroensap heeft opgenomen en het één geheel is.
Meng driekwart dressing door de rucola en leg op een grote schaal. Leg daarop de nectarine, prosciutto en mozzarella. Besprenkel met de rest van de dressing.
Om mooie muntreepjes te krijgen stapel je de blaadjes munt op elkaar. Rol op als een sigaartje en snijd dan hele dunne plakjes af. Strooi de reepjes over de salade.

Dit recept is onderdeel van de Italiaanse voorgerechten die ik maakte.