Dit is een klassieker die ik iedere zomer wel een paar keer maak. Zo onwijs simpel en echt geweldige smaakcombinatie; heerlijk zoute ham, zoet rijp fruit, zachte volle kaas en de zure dressing. Love it!!
Komt deze salade je bekend voor? Zou heel goed kunnen. Ik heb ‘m meer dan 10 jaar geleden ontdekt dankzij Jamie. Jamie Oliver. Die schreef een vergelijkbaar recept (met perzik ipv nectarine) in een van zijn eerste kookboeken. Dus bij deze, bedankt Jamie voor de geweldige smaakexplosie.
Salade met prosciutto, mozzarella, nectarine en munt
Voorgerecht voor 6 personen
– 75 g rucola
– 2 rijpe nectarines, in dunne partjes
– 50 g prosciutto, in dunne plakken (ik haal St. Daniele bij Bigoli)
– 1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
– paar blaadjes munt
voor de dressing:
– 2 el citroensap
– 4 el olijfolie
– peper & zout
Maak als eerste de dressing: meng alles met een mini garde goed door elkaar totdat de olie het citroensap heeft opgenomen en het één geheel is.
Meng driekwart dressing door de rucola en leg op een grote schaal. Leg daarop de nectarine, prosciutto en mozzarella. Besprenkel met de rest van de dressing.
Om mooie muntreepjes te krijgen stapel je de blaadjes munt op elkaar. Rol op als een sigaartje en snijd dan hele dunne plakjes af. Strooi de reepjes over de salade.
Dit recept is onderdeel van de Italiaanse voorgerechten die ik maakte.
[…] – grote garnalen met knoflook, chili en peterselie – gebakken ricotta met kruiden en citroen – rucolasalade met parma, nectarine, mozzarella en munt – gemarineerde tomaatjes in olie, knoflook met basilicum (zie recept hieronder) En verder erbij […]
Hij was heerlijk! Weer eens iets anders op tafel tijdens de BBQ. Een aanrader.
hello there
i find out you like my pinsas,that’s great. You have try maky you own too it’s quit simple.
I have guestion for you,i look you salad pucture and i wandering do you make dutch air dried meat over there?everyone know tou fine cheese but air dried meat?I’m chef and i try find someting new allways.
regars Mr Pauli Viitanen