Het was even een beetje stil afgelopen weken na de kerst. Alles gaat goed hoor, heel goed zelfs! Ik ben momenteel druk bezig met de begeleiding van twee leuke auteurs voor een nieuw kookboek voor Kosmos Uitgevers. Helaas mag ik er nog niet te veel over zeggen maar duurt vast niet lang voordat we starten met de tamtam. Keep you posted.

Verder was ik vorige week twee heerlijke dagen in Leeuwarden om mij even helemaal in de watten te laten leggen bij Post Plaza hotel en alleen maar lekkers te eten in de mooie hoofstad van Friesland. Ook daar binnenkort een fijn verslagje van.

New year, new me?

Wat mij op dit moment ook enorm bezighoud is dat ik sinds 2 weken begonnen ben met de Easy Peasy Mom & Business training van Claire van den Heuvel, wat je misschien ook al op mijn Instagram had gelezen. Ik moet zeggen dat ik heel goed ben in lekker doordenderen met werken en mij heel goed vermaak met alles maar ook wel merk dat ik al een tijdje behoefte heb aan meer focus. Het is inmiddels alweer bijna 6 jaar gelden dat ik begon met freelancen en mijn blog. Aan het begin heb ik toen al mijn dromen opgeschreven zoals kookboeken maken (heel veel!), bij Allerhande werken, plekkie op TV en een eigen kookboek uitgeven. Guess what? Ik kan alles gewoon afvinken. Hoe cool is dat?!

Ik dacht altijd dat een eigen kookboek maken echt een soort cherry on the pie zou zijn en mij heel veel voldoening zou geven maar eigenlijk voelde dat niet zo. Ik merk nu dat ik opnieuw op zoek ben naar een nieuwe drijfveer, naar nieuwe uitdagingen. Tijdens de sabbatical een jaar gelden hoopte ik mooi 3 maanden de tijd te hebben om dat allemaal eens lekker te gaan uitzoeken en te bedenken. Helaas, dat kwam er niet van. Zo veel rust en chillheid als ik tijdens onze vorige sabbatical ervoer 6 jaar gelden was er dit keer niet bij. Had denk ik voor een groot deel te maken dat we een compleet strak programma de eerste 2 maanden hadden en zeker ook doordat reizen met een peuter van 2 wel echt even anders is. Natuurlijk was het een geweldige ervaring maar mijn nadenktijd was er even iets minder.  Om dat proces nu goed op te kunnen pakken ben ik gestart met de training van Claire. Even weer terug naar de basis, wie ben ik, waar word ik blij van en hoe ga ik dat doorvertalen in mijn werk. En ja, het voelt alsof ik in een kleine midlife crisis zit, in de positieve zin. Lekker even resetten zeg maar.

Sparkle joy

Een van de dingen die voor mij nu heel erg belangrijk is, is dat ik alles ga doen waar ik echt een positief buikgevoel van krijg. Dus heel erg intuïtief besluiten nemen. Als het goed voelt, dan is het goed. En waar ik mij nu ook op focus is om bewust te zijn of mijn handelingen of aankopen mij blij maken. Zoals Marie Kondo, de opruimgoeroe, steeds roept: does it sparkle joy? Nee? Dan koop, eet of doe ik het niet. En ja, de lat ligt hoog want zelfs bij het kopen van een rolletje plakband wilde ik dat gevoel gister hebben. En weet je wat? Het lukte! Ik heb nu mooi plakband met een toffe tekst. Haha, ja het klinkt enorm ernstig maar het werkt voor mij nu echt heel erg goed.

powersapje

Dit sparkle joy-gevoel wil ik ook bij alles hebben wat ik in mijn mond stop. Op zich niets nieuws voor mij want ik laat met liefde een slagroomtaart staan die ik matig vind en ga mij dan veel liever helemaal te buiten aan een mokka-schuimtaart waar ik helemaal lyrisch over ben. En zo gaat dat dus ook met juices maken. Ik ben nu helemaal into dit super makkelijke powersapje maar die o zo lekker is door de mix van tikkie hartig van de biet, beetje zoet door de appel en vleugje pit dankzij de gember. Ik maak daar dan ook meteen een flinke hoeveelheid van zodat ik vaker van kan genieten. Vaker sparkle joy voor mij dus. En precies wat ik op dit moment heel goed kan gebruiken voor wat extra power. Cheers!

Powersapje met biet en gember

Genoeg voor zo’n 700 ml
– 2 bieten
– 3 appels
– 3 grote winterpenen
– 1 stuk gember ter grootte van je duim

  1. Schil de biet en snijd in grove stukken. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd, samen met de peen in grove stukken.
  2. Doe de biet, gember, appel en wortel na elkaar in de juicer. Om al het powersap eruit te halen doe ik de pulp vaak nog een keertje in de juicer.

Tip
Ik bewaar deze juice in een glazen fles in de koelkast en zo is hij makkelijk nog 2 dagen houdbaar. Ik gebruik hiervoor de flessen van biologische passata van AH. Even uitkoken en perfect om je zelfgeperste powersap in te bewaren.