Nu de dagen wat korter worden en het buiten guurder wordt verschuiven automatisch mijn borrels op het terras naar thuis op de bank. Bye bye flaneren met jurkje en hoge hakken, nu is het tijd voor lekker dekentje, Peaky Blinders kijken op Netflix en warme sokken aan.

Omdat ik dan thuis zit haal ik meestal een paar extra lekkere dingen in huis om te knabbelen waar ik in een handomdraai een borrelhapje van maak. Want een glaasje wijn en een groot dienblad vol lekkers voor mijn neus mag zeker niet ontbreken wanneer ik een avondje lekker aan het chillen ben op de bank. Want af en toe moet je jezelf en je vriend(en) gewoon even verwennen, toch?

Kleine moeite, groots effect

De truc van borrelhapjes maken is voor mij een paar ingrediënten kopen en er dan met niet veel gedoe iets spectaculairs van maken. Kleine moeite, groots effect noem ik dat. En de hapjes die ik nu heb gemaakt zijn daar een perfect voorbeeld van. Met een paar lekkere smeerbare kazen maak je in een handomdraai wat leuks. Die kazen zijn trouwens de ERU Specialiteitskazen, je weet wel, dat merk van ERU Goudkuipje. Ze hebben nu heel lekkere, buitenlandse smeerbare kazen gemaakt die zich dus perfect lenen voor een borrel. Ja smeren op een toastje of stokbroodje is natuurlijk prima maar ik maak er heel makkelijk net even een iets specialer hapje met kaas mee. En dat vind ik dus ideaal voor als ik thuis aan het borrelen ben. Mijn weekend kan niet meer stuk!

borrelhapjes met kaas

Witlofschuitjes met smeerbare blauwe kaas

– stronkje witlof
– ERU Crème au Bleu
– plukje rodekoolkiemen (te koop in pakje met kiemgroenten)
– handje gemengde noten

Scheur de blaadjes van de witlof en besmeer met ERU Crème au Bleu. Verdeel er de rodekoolkiemen over en bestrooi met de noten. Makkelijke borrelhapjes met kaas.

borrelhapjes met kaas

Stengels met prosciutto en smeerbare brie

– krokante stengels
– ERU Creme de Brie
– plakjes prosciutto (rauwe ham)

Besmeer de stengels met de ERU Creme de Brie en rol in een plakje prosciutto. Leuk om rechtop in een glas of beker te serveren. Deze zou ook heel goed als tapas met kaas kunnen natuurlijk.

borrelhapjes met kaas
Roggebrood met smeerbare truffelkaas

– plakjes roggebrood
– ERU à la Truffe
– handje rauwe biet, in reepjes gesneden (zo te koop in de supermarkt)
– handje bladpeterselie

Snijd de plakjes roggebrood in vieren en besmeer met de ERU à la Truffe. Verdeel de biet erover en maak af met een blaadje peterselie.

borrelhapjes met kaas

Mini tartelettes met smeerbare geitenkaas en vijg

– mini tartelettes (zo te koop in de supermarkt)
– ERU Chèvre doux
– verse vijg, in kwarten gesneden plakjes
– handje pecannoten
– wat honing
– takje tijm

Vul de mini tartelettes met de ERU Chèvre doux. Dit gaat makkelijk door twee theelepels te gebruiken. Leg er een stukje vijg en een pecannoot op en druppel er wat honing over. Leg er als laatste een klein stukje tijm op. Deze kleine hapjes zijn leuk als borrelhapje maar zouden met bijvoorbeeld een glaasje soep ook perfect als een voorgerecht met kaas kunnen. Of als amuse met kaas!

Tip

ERU Specialiteitskazen zijn verkrijgbaar bij Jumbo en een select aantal EMTÉ en Spar vestigingen.

borrelhapjes met kaas

Dit artikel is tot stand gekomen in een samenwerking, wat ik schrijf is mijn mening