Heb jij het filmpje al op facebook langs zien komen waarin ik uitleg wat meal preppen is? Nee? Nou hier is ie dan nog even:

Meal preppen klinkt natuurlijk lekker hip maar is natuurlijk niets nieuws. Gewoon je eten op een slimme manier voorbereiden zodat je er later weinig tot geen werk aan hebt. En de truc is om op een slimme manier om te gaan met ingrediënten die je dan in verschillende maaltijden gebruikt waardoor je niet alleen efficiënt kookt maar ook nog eens lief bent voor je portemonnee. En lekker eet. Want dat vind ik heel belangrijk.
Ik heb al een keer een hele week op mijn blog ‘gemealprept’, dat lees je hier terug.

Nu werd ik voor het YouTube kanaal van Albert Heijn, Appie Today, gevraagd of ik mee wilde werken aan het item over meal preppen en ja, dat leek mij wel wat. Want dat doe ik dus best vaak, eten voorbereiden zodat je er later minder werk van hebt. Ideaal op drukke dagen en ik ons zoontje aan het einde hongerig ophaal bij de opvang.

Bij mij thuis

Ik woon tegenover een AH dus was het heel makkelijk om bij mij de opnames te doen: zowel in de winkel als bij mij in de keuken. Voelde als een enorme thuiswedstrijd waardoor de opnames heel erg relaxed verliepen. Mede dankzij het chille team wat meewerkte. En Lize. Lize is leuk! Ken je haar? Check even haar eigen kanaal, Adviezen van Lize. Met een mooie knipoog en die je toch een beetje aan het denken zetten.

Meal preppen

Natuurlijk was het even beetje onwennig om in mijn vaste supermarkt te staan met een camera op mijn snuf terwijl ik op de achtergrond bekenden boodschappen zag doen, zoals mijn buurman. Maar het ging allemaal heel soepeltjes en konden daarna door naar mijn huis. Lang leve de grote huiskamer waar de crew met alle spullen gewoon met winkelwagentjes naar binnen reed. Er werd even snel een setje gebouwd in de keuken met lampen, de tafel anders en klaar voor actie.

De gerechten

Lize en ik gingen samen koken en maakten de volgende gerechten:

  • Couscoussalade met gegrilde groenten en merguezworstjes
  • Zoete aardappelstamppot met gekarameliseerde ui en spekjes
  • Lasagne met gegrilde groenten en zoete aardappel

De gegrilde groenten gebruik je in 2 gerechten, net als de zoete aardappel en de rode ui. Hierdoor kan je veel tegelijk snijden en bereiden en dus ideaal voor meal preppen!

Lize bleek een enorme zoete aardappeleter te zijn maar niet een keukenprinses dus die was wel blij met de gerechtjes die we gingen maken. Het snijden en schillen was voor haar wel even een werkje want daar was ze niet zo in geoefend. Maar binnen no time rook het heerlijk in huis en hadden we alle gerechten geprept en waren de opnames achter de rug.

Meal preppen

Het was een topdag en ik ben heel erg blij met het eindresultaat: een erg leuk filmpje waar ik gewoon heerlijk mijzelf was. En dat zie je. Misschien maar eens vaker gaan doen, filmpjes maken!

De kat die de show steelt

De echte ster van de dag was de kat van de bovenburen. Die vond de geluidspluis the bomb en ging helemaal los. En dat vonden wij allemaal weer enorm geestig.