Kip is het meest gegeten stukje vlees, over de hele wereld! En nu is er een geweldig fijn kookboekje met 30 recepten om je vingers bij af te likken en de botjes van af te kluiven. Met klassiekers als coq-au-vin en caesarsalade, maar ook kipkroketjes en gestoofde piepkuikens met dadels, en nog veel meer.
Auteur Claartje Lindhout, chefkok van restaurant Proef in Amsterdam, inspireert mij helemaal om als de wiedeweerga de keuken in te gaan en de lekkerste gevogeltegerechten te maken. Wel met kippetjes van eigen bodem zoals het Noord-Hollands hoen of de zwartpootkip, want zoals Claartje zegt: ‘Laat de plofkip maar zitten en ga for the real thing’.

Kip, Claartje Lindhout, € 11.-, Uitgeverij Becht

Oja, en leuk: paar jaar geleden liep ik dagje in de keuken mee bij Hotel de Goudfazant. Claartje werkte daar toen en ik mocht haar helpen, jeej!