Wat is het geweldig om aan mijn eigen kookboek Jam & Zuur te werken! Niets leuker dan allemaal heerlijke recepten te bedenken voor het inmaken van groente en fruit door er de heerlijkste dingen van te maken zoals jam, siroop, relish, chutney en zoet-zuur. Ik ben al maanden met dit boek bezig maar echt wordt nu helemaal echt nu de aanbiedingscatalogus van uitgeverij Carrera uit is waar ik in sta. Deze catalogus met alle nieuwe boeken die in het voorjaar door de uitgeverij worden uitgebracht (die van mij in april) gaat naar alle boekwinkels zodat ze mijn boek in kunnen kopen. Een spannend moment!

jam en zuur aanbiedingscatalogus

Voor mij is het nu ook best spannend dat de deadline voor het inleveren van mijn manuscript steeds dichterbij komt. En dus ben ik nu na bergen smaakcombinaties te hebben bedacht aan het koken en testen. Natuurlijk ben ik daar in de zomer al mee begonnen toen er veel seizoensfruit beschikbaar was maar nu is voor mij wel het grote moment om heel veel in de keuken te staan. Waar ik helemaal blij van word is als ik bij bijna ieder recept denk, hoezo in een potje stoppen? Ik wil die hele pan met mangojam met rum en kokos leegeten. Of die peren op siroop met port, vanille en citroen… Dat enorme WoW gevoel is zo gaaf! En als het er ook nog eens heel erg mooi uit ziet, zoals kiekje bovenaan, dan is dat voor mij blijheid 2.0.

Alleen die ontplofte keuken iedere keer, dat is iets minder tof.

jam en zuur achter de schermen