Een handige weekplanner voor het hele gezin, gecombineerd met gerechtsuggesties voor doordeweeks. Met op de achterzijde de recepten en een handig boodschappenlijstje. Dat is in het kort wat de super toffe Eetkalender 2016 is die mijn foodie vriendin Francesca van de populaire blog Francesca Kookt heeft gemaakt.

Praktische kookkalender

Omdat ik op reis ben heb ik ‘m niet fysiek in mijn handen gehad maar de preview die van haar kreeg zegt mij genoeg. Man, wat is dit een enorm fijne kalender geworden bomvol gevarieerde weekmenu’s met lekkere en praktische recepten voor de doordeweekse dagen. Eentje waar je echt het hele jaar plezier van hebt! En dat ze een kei is in weekmenu’s maken met een perfecte mix tussen vis, vlees, vega en ook nog recepten uit alle windstreken bleek al doordat de weekmenu’s die ze op haar blog maakte afgelopen jaar een groot succes waren. Dit is dus de fysieke versie maar met ook nog eens heel veel extra’s. Wat mij betreft een van de leukste culi cadeaus dit jaar voor de kerst!

Voor in de keuken

Ik ga deze kalender in mijn keuken zetten want daar hoort hij wat mij betreft thuis. Niet in de WC of aan de binnenkant van een keukenkastje. Gewoon vol in the picture want zoveel lekkere inspiratie binnen handbereik stop je niet weg maar hoort in de belangrijkste plek van het huis – wat mij betreft – de keuken.
Wat ook zo fijn is aan deze kalender is dat je alle afspraken voor de week van het hele gezin er kunt noteren + natuurlijk verjaardagen. Naast de recepten die op de achterkant staan, vind je er ook een boodschappenlijstje en persoonlijke tips. Verder heeft Francesca nog extra’s toegevoegd – ja echt mega volledig is ie – iedere maand komt er ook een informatieblad over producten die de komende maand in het seizoen zijn. Denk aan groenten, fruit en vis. Zo heb je altijd een handig spiekbriefje bij de hand om de juiste keuzes te maken. Hier een paar previews:

FK WeekkalenderQ1b.indd

FK WeekkalenderQ1b.indd

FK WeekkalenderQ1b.indd

Bestellen

Dat ik echt heel erg enthousiast ben heb je vast al door dus geef ik ook nog even wat info hoe je ‘m kan bestellen: direct bij Francesca doe je via deze bestelpagina, ideaal als cadeautje voor de feestdagen! Hij is € 19,95 per stuk (excl. verzendkosten) en wordt t/m dinsdag 22 december ook nog gratis ingepakt zodat ie zo onder de kerstboom kan. Francesca kookt eetkalender 2016