{pressfoto Frankfurter Buchmesse}

In Frankfurt wordt ieder jaar de grootste en invloedrijkste boekenbeurs gehouden van de hele wereld. Wat voor de filmwereld Cannes is, is Frankfurt voor boeken. En ik was er bij!

Gigantische hallen, oneindig veel stands en duizelingwekkende hoeveelheden boeken. Nee, ik was niet op de Frankfurter Buchmesse om gezellig een beetje rond te snuffen maar rende van afspraak naar afspraak met buitenlandse uitgevers om hun culinaire juweeltjes (of wat mij betreft af en toe gedrochten) te bekijken. Het doel is om uiteindelijk de rechten te kopen zodat wij van Becht de Nederlandse markt kunnen voorzien van de leukste, mooiste en lekkerste kookboeken waar wij helemaal in geloven! Natuurlijk lopen de concurrerende uitgeverijen ook te azen op die rechten en dus wordt er soms al dezelfde dag onderhandeld om er zeker van te zijn dat die titel in the pocket is. Reuze spannend allemaal!

Man man man, wat was ik onder de indruk van al het moois wat ik heb gezien. En blaren en heel moeie pootjes van al dat rennen. Maar heej, wij gaan volgend jaar wel geweldige titels op de markt brengen! Die mag ik nog niet laten zien helaas dus nog even wachten. Wel kan ik zeggen dat dit trending in koken is: vega en vegan, Scandinavisch/outdoor, lifestyle travel en natuurlijk nog steeds bakken. 2013 wordt een geweldig kookboekenjaar!