Een lekker ontbijtje op Valentijnsdag serveren vind ik lief en is een klein gebaar. Deze rijstwafel met tuinkersroomkaas en zalm is makkelijk en snel te maken en heerlijk als ontbijt. Liefde gaat door de maag, toch?

Ik hou niet van heel erg veel poeha rond Valentijnsdag. Natuurlijk is het leuk om iets voor elkaar te doen met wat extra aandacht maar om gigantische cadeaus aan elkaar te geven vind ik een beetje overdreven. Ik vind het dus juist leuk als het vooral in een klein gebaar zit wat je naar elkaar maakt. Dat je laat zien dat je iets voor je lief doet met extra aandacht. Een lekker ontbijtje maken, een kleine verrassing bedenken, een lieve kaart sturen, een mooie bos bloemen in de huiskamer klaarzetten. Dat soort dingetjes.

Het leukste vind ik om iets lekkers te bereiden voor mijn lief. Om te kijken wat ik zaterdag ga maken heb ik bedacht om al mijn ideetjes gewoon uit te proberen. Ik deel ze op mijn blog dus laat maar weten welke jou het lekkerste lijkt. Of doe gewoon inspiratie op voor Valentijnsdag.
Ik trap af met deze rijstwafel. Een licht en fris ontbijtje maar echt heel erg lekker. Is jouw Valentijn een zalmliefhebber? Dan is dit de perfecte kleine verrassing.

Rijstwafel met tuinkersroomkaas en zalm
Voor 2 rijstwafels
– 2 el roomkaas
– 4 el afgeknipte tuinkers
– rasp van halve goed schoongeboende citroen
– 2 rijstwafels
– 2 plakjes gerookte zalm, ik gebruikte sandwichplakjes

1. Meng in een kom de roomkaas met driekwart tuinkers en driekwart van de citroenrasp. Breng op smaak met peper.
2. Besmeer de rijstwafels netjes met het roomkaasmengsel.
3. Steek met een uitsteekvormpje hartjes uit de zalm. Omdat de sandwichplakjes die ik gebruikte vrij dun waren legde ik er twee op elkaar. Mocht het uitsteken niet zo makkelijk gaan, snijd dan met een scherp mesje langs de buitenkant van de vorm zodat je zeker weten een mooi zalmhartje hebt.
4. Leg het zalmhartje in het midden op de roomkaas. Versier met de achtergehouden tuinkers en citroenrasp. Serveer met een kusje.