Chocolade met aardbei is gewoon de nummer één als je aan romantische smaakcombinaties denkt. Deze zachte chocoladetaartjes zijn dan nog eens de overtreffende trap daarvan: de zachte warme vloeibare kern van deze cakejes is echt tongstrelend. Dip de aardbei erin en biedt deze aan aan je lief. Foodporn!

Nou als je deze cakejes voor je Valentijn maakt weet je zeker dat het een gezellig avondje gaat worden. Het mooie is ook nog dat je er niet lang voor in de keuken hoeft te staan en zeker geen keukenprins of prinses hoeft te zijn. Jouw dating night kan niet meer stuk!

Zelf maak ik dit nagerecht best vaak want het is super makkelijk en ik heb bijna altijd de belangrijkste ingrediënten in huis. Ik twijfel dus een beetje of ik dit gerechtje zal maken voor mijn Valentijn want hij kent het al. Check ook mijn andere Valentijnsgerecht: rijstwafel met hartje van zalm.

Zachte chocoladetaartjes met aarbei
Nagerecht voor 2 personen
– 75 g pure chocolade (72%)
– 50 g boter
– 2 eieren
– 25 g witte basterdsuiker
– 1 el patentbloem
– 2 extra stukjes chocolade
– 1 el poedersuiker
– handje mooie aardbeien
Extra nodig: handmixer, zeef, 2 kopjes, schaar, papier

1. Verwarm de oven voor op 220 C. Vet de kopjes in met een beetje boter.
2. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet water (au bain-marie). Voeg de boter toe en roer tot een egale massa.
3. Klop de eieren in zo’n 2 minuten samen met de suiker tot een lichte massa. Zeef de bloem erboven en spatel dit door het mengsel.
4. Voeg al roerende voorzichtig het chocolademengsel toe. Verdeel het beslag over de kopjes. Leg in elk kopje 1 stukje chocolade bovenop. Bak 9 minuten in de oven.
5. Knip ondertussen een hartje uit een stuk papier. Het hartje moet iets kleiner worden dan het kopje.
6. Leg direct het papieren hartje op het cakeje als deze uit de oven komt. Bestrooi met poedersuiker en haal het hartje voorzichtig weg. Serveer direct met de aardbeien.