Een lekker ontbijtje maken vind ik echt een Valentijnsding. Lekker een eitje maken voor je lief. Die van mij is dol op omelet bij een uitgebreid ontbijt dus ik weet dat ik hem daar echt een plezier mee doe.
Natuurlijk kan ik met een uitsteekvormpje een hartje maken van omelet maar ik dacht, hoe leuk is het als ik van ontbijtspek een hartje maak! In de omelet zelf de spek meebakken is lekker maar dan zie je het hartje niet echt goed want het zit beetje verborgen in de omelet dus daarom bak ik het spek uit in de oven. Dat is trouwens echt een super methode, zeker als je veel spek uit wilt bakken. Onthouden!

Omelet met hartje van spek ziet er lief uit, vind je ook niet? En het is makkelijk om te maken. Mocht je nog niet helemaal wakker op de vroege ochtend zijn dan maakt dat dus helemaal niet uit. En ach, je hebt het met liefde gemaakt dus je schatje vind het vast super leuk dat jij dit hebt gemaakt.

spekhart

Omelet met hartje van spek
Ontbijt voor 1 persoon
– 4 langwerpige plakjes ontbijtspek
– beetje boter
– 2 eieren
Extra nodig: bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier. Vorm een hartje van twee plakjes ontbijtspek door de bovenkant iets om te klappen. Maak nog zo’n hartje. De hartjes krimpen namelijk in de oven tijdens het uitbakken dus is het wel lekker om 2 hartjes op het omelet te serveren. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de spekhartjes uit in zo’n 10 tot 13 minuten.
2. Verhit ondertussen een klontje boter in een niet te grote koekenpan. Breek de eieren in een kommetje en kluts met een vork luchtig en tot een licht geheel. Giet de ei in de pan en bak de omelet in 4 minuten gaar. Keer halverwege voorzichtig om.
3. Serveer de omelet met de hartjes van spek erop. Fijne Valentijn!

Op zoek naar meer romantische gerechtjes voor je Valentijn? Kijk een bij zachte chocoladecakejes met aardbei, rijstwafel met hartje van zalm en Valentijnseitje.