Deze roze havermoutpap met frambozensaus en hartjes van cacao en aardbeien vind ik een echt vrouwenontbijtje. Dat komt omdat het roze is, friszoet en ook nog eens met chocolade. Dus alle mannen opgelet die zo een ontbijtje voor hun lief gaan maken, dit vinden vrouwen leuk! Ok, wel havermoutvrouwen natuurlijk die anders ook graag pap als ontbijt eten. Maak er fijne Valentijnsdag van!

Nog inspiratie nodig voor andere gerechtjes? Kijk even bij zachte chocoladecakejes met aardbei, rijstwafel met hartje van zalm, omelet met hartje van spek en Valentijnseitje.
Havermoutpap met frambozensaus
Ontbijt voor 1 persoon
– 100 g bevroren frambozen
– 250 ml melk
– 4 el havermout
– 3 el poedersuiker
– 1½ cacao
– 1 grote aardbei
Extra nodig: fijne zeef, papier en schaar

1. Doe de bevroren frambozen met 3 el water in een steelpan. Zet op laag vuur en laat 6 minuten zachtjes koken.
2. Breng ondertussen de melk in een andere steelpan aan de kook. Strooi de havermout al roerende bij de melk en draai het vuur laag. Kook de havermout in 10 minuten zachtjes gaar en roer tussentijds een paar keer.
3. Plaats de zeef boven een kom. Doe de frambozen in de zeef en druk met een lepel al het vocht eruit. Doe dit totdat je een compacte puree overhoudt met frambozenpitjes. Roer door het frambozensap in de kom de poedersuiker.
4. Meng de helft van de frambozensaus door de havermoutpap in de pan tot deze mooi lichtroze kleurt. Schep de havermout in een diep bord en giet de andere helft van de frambozensaus erover. Draai met een lepel een paar cirkels zodat je mooie roze strepen in de pap krijgt (ging bij mij nu niet super zoals je ziet, oeps!).
5. Knip uit een stuk papier een hartje. Houdt de restvorm boven de pap en bestrooi met cacao in een zeefje tot je mooie hartjes hebt. Snijd een grote aardbei in plakjes en snijd er hartjes van. Versier de pap ermee en serveer met een kus aan je lief!