Soms is koken heel eenvoudig. Combineer 3 geweldige ingrediënten en BAM, opeens ontstaat er een goddelijk gerecht. Dat gebeurt dus echt bij het maken van het Engelse dessert Eton Mess, waarbij je aardbeien, slagroom en meringue combineert. Zo simpel kan het soms zijn.

Met advocaat

Maar… ik ben nou eenmaal altijd wel in voor nog een extraatje en dus voegde ik er wat zelfgemaakte advocaat aan toe. Dat maakt het gerecht wat mij betreft nog net even een tikkie lekkerder door het vleugje drank. En ook helemaal in de paassferen met dat mooie geel.
Het is ook een perfecte combi omdat wanneer je advocaat maakt, je veel eiwitten overhoudt waar je dus perfect schuimpjes van kunt maken. Dus een echte win-win situatie.

Nog een extraatje

Omdat ik dol ben op de smaak van aardbeien maakte ik er ook nog een snel aardbeiensausje bij zodat de smaak van aardbei nog net iets intenser is. Je bent er heel snel klaar mee maar mocht je het teveel gedoe vinden, prima om dit weg te laten.
Ik heb trouwens gekozen om bevroren aardbeien hiervoor te gebruiken omdat deze wat goedkoper zijn dan verse. Omdat je ze pureert vind ik het zonde om hiervoor mooie en vaak duurdere aardbeien te gebruiken.

Eton Mess met advocaat

Voor 4 personen

– 250 g Hollandse aardbeien
– 250 ml slagroom
– 75 g meringues (lekkerste is zelfgemaakte meringue)
– 80 ml advocaat (lekkerste is zelfgemaakte advocaat)

Voor de aardbeiensaus

– 225 g aardbeien uit de diepvries
– 50 g fijne suiker

1. Doe de bevroren aardbeien in een staafmixerbeker en bestrooi met de suiker. Laat in een uurtje ontdooien. Pureer met een staafmixer de aardbeien helemaal fijn tot je een mooie rode saus hebt.
2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Breek de meringue in grove stukken. Klop de slagroom met een handmixer op tot deze mooi lobbig is. Ik doe bewust geen suiker door de slagroom omdat de andere ingrediënten al erg zoet zijn.
3. Schep een eetlepel slagroom in het glas, dan een eetlepel aardbeiensaus, wat aardbeien en meringue erop en dan een kleine eetlepel advocaat. Herhaal dit nog eens tot je mooi gevulde glazen hebt.