Uitgebreid ontbijten in mijn ponnetje met een tafel vol lekkers voor me. Ja, was het iedere dag maar weekend zodat ik dat altijd kan doen. Jammer de bammer, zo is mijn leventje niet en dus kan ik tijdens een hectische ochtendspits wel een snel en gezond ontbijtje gebruiken zoals deze complete ontbijtsmoothie. Dan heb ik nog wat tijd over om mijn mascara op te doen, mijn huissleutels te zoeken (meneertje B is een held in verstoppen!) en even tijd nemen om te kiezen welke schoenen ik aan trek.
Mocht je van te voren weten dat je een hectische ochtend voor de boeg hebt, maak het dan gewoon de avond ervoor klaar. Dan is het alleen maar inschenken en opdrinken geblazen. Helemaal supersnel!

Complete ontbijtsmoothie
Voor 2 glazen
– 3 perssinaasappels
– 1 banaan
– 2 el havermout
– 2 el Turkse yoghurt
– handje bevroren cranberries (is ongeveer 50 g)
Extra nodig: citruspers en blender

1. Pers de sinaasappels uit met een citruspers.
2. Schenk de jus in de kan van de blender en voeg de rest van de ingrediënten toe.
3. Blend alles een halve minuut tot de havermout in heel kleine stukjes is. Schenk in een glas en opdrinken maar.

Tips:
Varieer met verschillende fruitsoorten.
Geen blender? Gebruik dan alleen vers fruit en mix alles fijn met een staafmixer.