In de ochtend heb ik trek en kan ik haast niet wachten totdat ik kan gaan eten. En ons meneertje heeft precies hetzelfde en laat dat duidelijk merken door aan mijn spreekwoordelijke rokken te hangen. Als ik niet snel genoeg ben dan zet ie gewoon zijn tanden in mijn been. Niet het meest fijne maar wel duidelijke taal: Mama opschieten. Ik moet eten. NU!
Het maken van pannenkoekbeslag in de blender is dan een briljante oplossing. Zo is het heel snel gemixed, de havermout wordt meteen fijngehakt en je kan het beslag direct uit de beker in de pan gieten. Scheelt weer afwas. Ja ik hou wel van efficiëntie op de vroege ochtend. En meneertje B ook. Hoe sneller hij zijn eten heeft, hoe beter tenslotte.

Dit receptje is voor gezonde pannenkoekjes met havermout. Door de banaan in het beslag worden ze ook nog eens lekker zoetig en heb je eigenlijk geen beleg meer nodig maar een beetje agavesiroop is wel lekker hoor erbij. Meneertje propt ze in ieder geval met veel geweld in zijn mond terwijl hij staat in zijn kinderstoel. Zo enthousiast is hij over dit ontbijt. Dat hij het met een soort van staande ovatie opeet.

Havermoutpannenkoekjes uit de blender
Voor 20 kleine pannenkoekjes. Ontbijt voor 2 personen.
– 80 g havermout
– 225 ml (ongezoete) amandelmelk
– 1 rijpe banaan
– 1 tl vanille essence
– ½ tl kaneel
– 1 tl bakpoeder
– 1 ei
Boter of zonnebloemolie om in te bakken
Extra nodig: grote koekenpan

1. Verhit een grote koekenpan. Voor goede pannenkoekjes is een hete pan een must, anders mislukt je eerste pannenkoek en dat is zonde!
2. Doe alle ingrediënten, behalve het ei, in de beker van de blender. Blend tot het een mooi glad beslag is. Voeg het ei toe en puls een paar keer.
3. Doe wat boter in de pan en giet drie kleine beetjes beslag in de pan. Ik bak ze graag als drie-in-de-pan omdat het dan lekker snel gaat. Keer zodra de randen beginnen te kleuren of het beslag gaar wordt en deze kant ook mooi bruin. Bak  door tot al het beslag op is. Ik geef het hongerige wolfje meteen de eerste pannenkoekjes. Wordt ik tenminste niet meer in mijn been gebeten.

Wil je meer recepten met havermout? Bekijk dan ook mueslirepen, hartige havermouttaartjes, ontbijtsmoothie en gevulde havermoutpuddinkjes.