Een ochtend zonder food fight met fruit en havermoutpap is geen goede start. Hier een beschrijving van ons ochtendritueel:

We worden wakker met gezang of gehuil van ons vroege vogeltje of de wekker gaat om 6:30. Als het kleine meneertje nog niet op is draai ik me nog heel even om en sluipt vriendlief richting de badkamer. Niet lang daarna is iedereen in huis wakker en haal ik een flesje water voor het mannetje die hij bij mij in bed opdrinkt terwijl we liedjes zingen.

Badje, douchen, aankleden en dan snel naar de keuken rennen voor ontbijt. Papa is dan vaak al de deur uit dus samen ontbijten doen we doordeweeks niet. Wel heeft hij al fruitsalade gemaakt dus meneertje kan meteen aan tafel om de stukjes banaan uit zijn kommetje te vissen. Die zijn namelijk favoriet.

Ondertussen kook ik havermoutpap en zoek ik in de kastjes wat ik er vandaag eens door zal doen; noten, gedroogd fruit, kaneel, zaden, cacao, pindakaas, honing of een combi daarvan. Vandaag is het havermoutpap met abrikozen, amandel en kaneel geworden. Als de pap klaar is, is mijn kommetje met fruitsalade geplunderd en ligt de tafel meestal bezaaid met peer want dat is de minst lekkere van allemaal. Ik ontbijt dus maar met leftover peer.

Meneertje steekt de lepel in de pap en dan richting zijn gezicht. Met een beetje mazzel komt er ook nog wat terecht waar het hoort: in zijn mond. Om te voorkomen dat de hele tafel, zijn schone kleren, de stoel en de vloer worden ‘ bepapt’ help ik met eten en jat ondertussen pap van zijn bord. Zo staan we 1-1 met ons food fight ontbijt en hebben we beiden een volle buik.

Havermoutpap
Ontbijt voor 1 volwassenen en kindje van 1 jaar
– 250 ml melk
– 5 eetlepels havermout
– 4 abrikozen
– klein handje amandelen
– agavesiroop
– snuf kaneel

1. Breng in een steelpan de melk met de havermout langzaam aan de kook. Zo voorkom je aanbranden aan de onderkant van de pan. Roer regelmatig.
2. Haal van het vuur en laat nawellen. Snijd ondertussen de abrikozen in reepjes en hak de amandelen heel fijn.
3. Schep de pap in een bord, bestrooi met de abrikozen en amandelen. Giet er ieniemieniepietsie siroop over en een snuf kaneel. Let the food fight begin!

Wil je inspiratie wat je nog meer met havermout kan maken? Kijk hier eens: mueslirepenhartige havermouttaartjesontbijtsmoothie havermoutpannenkoekjes en gevulde havermoutpuddinkjes.