Ik zou bijna gaan sporten om deze repen vaker te eten want wat zijn ze toch enorm lekker. Dat komt omdat ze heerlijk sticky zijn, makkelijk om te maken en je kan er alles door doen wat je lekker vindt. Deze repen kan je dus perfect customizen met alles wat je in je keukenkastjes hebt liggen; noten, zaden en gedroogd fruit. Je kan eindeloos variëren!
Hou het basisrecept aan, dat is alles boven het stippellijntje. En daarna kan je aardig los gaan zoals ik deed. Let wel op dat je er niet te veel door doet waardoor de repen droog worden, maar dat snap je vast wel. Hou gewoon een beetje de hoeveelheden aan die ik een had gedaan maar een theelepel meer of minder van iets maakt echt geen verschil dus feel free. Ideaal voor onderweg, als ontbijt of voor na het sporten. Als je dat doet.

Mueslirepen
8 stuks
– 85 g boter
– 50 g stroop
– 75 g honing
– 25 g rietsuiker
– 100 g havermout
– 35 g tarwemeel
– 35 g rozijnen
————————-
– 35 g abrikozen
– 1 el chiazaad
– 1 tl sesamzaad
– 1 el pomoenpitten
– 1 tl kaneel
– 1 el fijngehakte amandelen
Extra nodig: bakpapier, bakvorm of ovenschaal van 20 x 25 cm

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in en bekleed deze met bakpapier.
2. Meng boter, stroop, honing en de suiker in een steelpan en breng deze al roerende aan de kook.
3. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de ingredienten er goed door.
4. Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig.
5. Bak de koek in het midden van de oven in 20 minuten lichtbruin.
6. Haal de vorm uit de oven. De koek is nog wat zacht, maak daarom nu 8 gelijke inkepingen voor de repen. Laat minimaal een uur afkoelen en uitharden. Snijd de koek in repen.

Tips:
Bewaar de stukken met wat bakpapier er omheen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
De mueslirepen zijn een week houdbaar in een afgesloten trommel.