Met havermout kan je heel veel kanten dan alleen een papje op en dat laat ik je graag deze week zien. Zo had je afgelopen twee dagen al mueslirepen voorbij zien komen en een ontbijtsmoothie met havermout erdoor. En vandaag weer een leuk receptje: gevulde puddinkjes van havermout!
Ik kwam op het idee omdat ik wel eens wat pap in de koelkast weg zet om later op te eten. Al het vocht is dan in de havermout getrokken waardoor de structuur net is als die van een puddinkje. Toen dacht ik, als ik nou tussen twee scheppen in een bakje een lekkere vulling doe, dan wordt zo’n puddinkje helemaal een feest. Ik heb nu een versie gemaakt met crème de marron (kastanjepuree) maar je kan er natuurlijk ook een dot jam, appelmoes of Nutella in doen. Maak je eigen gevulde havermoutpuddingfeestje!

Gevulde havermoutpuddinkjes
Nagerecht voor 4 personen
– 350 ml amandelmelk
– 90 g havermout
– 4 tl crème de marron
– handje amandelen, grofgehakt
– 4 abrikozen, in dunne reepjes
– beetje zonnebloemolie
Extra nodig: een muffinbakblik of 4 kleine vormpjes

1. Breng de amandelmelk samen met de havermout in een steelpan aan de kook. Zodra het kookt, draai het vuur laag en laat 10 minuten rustig koken. Roer regelmatig met een houten spatel door.
2. Haal de havermout van het vuur en laat 20 minuten nawellen en afkoelen. Vet ondertussen 4 muffinholtes heel licht met wat olie in.
3. Vul iedere holte tot de helft met het havermoutmengsel. Schep met behulp van twee lepels een theelepel crème de marron in het midden. Dek af met de rest van de havermout en laat minimaal 2 uur opstijven en afkoelen in de koelkast.
4. Ga met een scherp mesje langs de randen van één vormpje en haal voorzichtig het puddinkje op de kop uit het bakblik met een schoteltje eronder. Doe dit een voor een ook bij de andere puddinkjes. Bestrooi met de amandelen en abrikozen.

Tip:
Ik heb ervoor gekozen om de havermout niet te zoeten omdat de vulling al erg zoet is. Mocht je kiezen voor een minder zoete vulling dan is het lekker om wat honing door de havermout te doen.