Granola

Een goed begin is het halve werk, dus ontbijt ik met muesli, yoghurt en fruit. En omdat je daar zo mee kan variëren heb je wordt het nooit saai. Helemaal als je zelf granola maakt, de krokante versie van muesli, want je kan eindeloos lekkere smaakcombinaties maken door verschillende granen, zaden, noten, kruiden en zelfs bloemen erdoor te doen! En je zal wel denken, bloemen?? Ja, gedroogde bloemen die je bij kruidenwinkels kan vinden of in theemelanges. Niet teveel erdoor doen hoor, anders wordt het net potpourri, hihi.

Granola met cranberry en korenbloem (voor literpot vol)

200 g 7-granen vlokken (te koop bij bio winkels)
50 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
50 g walnoten, grof gehakt
50 g hazelnoten, grof gehakt
50 g pecannoten, grof gehakt
3 el honing
1 el appelstroop
1 el kaneel
klein snufje zout
100 g gedroogde cranberries
4 el gedroogde korenbloemblaadjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de vlokken, pitten en noten in een grote kom. Roer in een klein kommetje honing, appelstroop, kaneel en zout door elkaar met 4 el water. Giet dit bij de droge ingrediënten in de grote kom en schep alles door elkaar tot het goed is gemengd.
Verdeel de granola over de bakplaat en rooster in 15-20 minuten krokant in de oven. Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het te donker wordt/aanbrandt.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Meng dan de cranberries en de bloemblaadjes erdoor. Bewaar je home made granola in een goed afgesloten pot op kamertemperatuur. Blijft denk ik wel een maand goed, maar zo lang doe je er vast niet mee want het is veel te lekker! Ook over ijs!