Breakfast club

Verjaardagsfeestjes organiseren vind ik enorm leuk. Van te voren nadenken over een thema, wat ik allemaal ga maken en hoe ik de boel ga versieren. Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag met een klein ontbijtfeestje: Breakfast club!
Ideaal nu steeds meer vrienden jonge kids hebben. Ook het is weer eens wat anders dan de standaard zondagmiddag-in-kringetje-taartje-prikken-bedoeling. En handig: bijna iedereen kon komen want wie geeft er nou nog meer een ontbijtfeestje??

De hapjes die ik maakte hadden een knipoog naar een American breakfast:
– Granolalala: home made granola met korenbloem en cranberry
– Funky fruit salad: mango, ananas, aardbei, nectarine met muntreepjes
– Party pancakes: American pancakes met bacon en ahornsiroop en blueberry pancakes met gingersyrup (basisrecept pancakes + 250 blauwe bessen door beslag)
– Can’t resist carrot cake: gewoon de lekkerste kleffe worteltaart ever
– Magic muffins: hartige muffins met courgette, kruiden en feta en versie met hüttekäse en tomaat.
– Egg your own: een grote berg eieren en bakjes met kaas, paprika, bacon en bosui stonden bij het fornuis zodat iedereen zijn eigen omelet/ei kon bakken.
– Shake it baby: briefje aan het keukenkastje met 1 basisrecept+ aantal smaaksuggesties om eigen milkshake te maken.
– Voor de koffie had ik mijn lief ingezet als barista! (vooral omdat we een extreem lastig apparaat hebben waar ik ook echt de ballen van snap als niet koffie drinker. Echt een mannengadget waar hij zich naar hartenlust op uit kon leven!)

En het feestvarken? Die had naderhand toch iets minder gegeten en vooral heel veel gekletst! Dus nadat al mijn vrienden weg waren was ik de lekkere leftovers aan het knabbelen in de ontplofte keuken. Het was een super geslaagd verjaardagsontbijtfeestje, thanks all, ook voor de geweldige cadeaus!!l

PS. Recepten van de granola, carrot cake en muffins volgen komende dagen!

Feestvarken