culi cadeautje

Wat geef je nou een foodie voor cadeautjes? Die rare alles-met-eten-te-maken-obsessieve mensen hebben planken vol kookboeken, keukenlades vol tools en kasten vol vreemde potjes. Maar het is nooit genoeg en ze willen altijd wel iets nieuws of lekkers krijgen. Hier wat leuke tips voor culinaire cadeautjes. Ook fijn om te geven aan minder snobistische types hoor!

Chocstar Online je eigen chocoladereep of zelfs een chocoladeletter samenstellen met heerlijke ingrediënten is super om te doen dus vet tof om van Chocstar een cadeaubon te krijgen! Mijn favo combi: pure chocolade, gember, pistache, zout, nougat
Food we love box Een selectie van de mooiste producten van ambachtelijke leveranciers van over de hele wereld, iedere maand met een ander thema. In december is de box gevuld met East meets West lekkers. Echt geweldig om via de postbode te ontvangen!
Larisse Zij maakt dips, jams en meer die onweerstaanbaar lekker zijn. Omdat ze ook nog eens geen allergenen bevatten zijn ze geschikt voor vrijwel iedereen. Wist je dat Larisse met haar Sweet Pepper Surprise onlangs de Regiowinnaar Zuid is geworden bij Smaak van NL? Toppertje dus.
Kookboeken Ok, een foodie kan nooit genoeg kookboeken hebben. Deze twee zijn op dit moment mijn favorieten: Granen, bomvol recepten van ochtend tot avond met heel veel verschillende granen, peulvruchten en zaden. Een wereld gaat voor je open. En Drie, voor de perfecte drie-eenheid op je bord aan smaken. Heel inspirerende combi’s en vaak verrassend simpel.
Bijzonder zout Wat dacht je van roze himalayazout, zwart zout uit Hawaï of Perzisch blauw zout? Allemaal te vinden in de enige zoutwinkel van Nederland, Salsamentum. Kan je niet kiezen? Dan is er ook een giftbox met wereldzouten.
Vadouvan Dit is een complex, van oorsprong Indiaas, specerijenmengsel. Het wordt vaak gebruikt in marinades voor vlees, als smaakmaker van olie of in zoete gerechten door room. Erg leuk omdat je het dus voor zowel hartige als zoete gerechten kan gebruiken. Te vinden bij de betere speciaalzaak, en hier online te bestellen.
Olijfolie Goede olie is een must in de keuken. Deze vind je bij Meeuwig en die van Liquido d’Oro vind ik ook heerlijk. Zij hebben een toffe geschenkverpakking om alle soorten te proberen.
Digitale (vlees)thermometer Handig om met Sinterklaas te geven zodat het ding meteen met kerst ingezet kan worden tijdens het bereiden van een groot braadstuk, waar jij als gulle gever natuurlijk voor uitgenodigd wordt.
Worstje Nee dan bedoel ik niet die cheap ass marsepeintroep uit de supermarkt maar een smaakvolle, gedroogde worst van Brand & Levie. Mijn favo is de venkelvariant. En als je iets meer op bijzonder wilt gaan voor de feestdagen dan is de wilde ganzenpaté van Firma Bijten een goede optie.
Nougat van Dreams of Magnolia Dit behoeft geen uitleg. Gewoon goddelijk!
Mandoline Ok, dit is een tool die veel foodies wel in huis hebben maar die messen blijven niet eeuwig scherp. Dus dan is het krijgen van een nieuwe hééél erg fijn!

En mocht je het leuk vinden om zelf iets lekkers te maken als cadeautje, hier wat tips:
granola, leuk met een potje hangop, natuurlijk ook zelfgemaakt
advocaat in een mooie fles met schuimpjes
hazelnoot cantuccini met mooie koffie zoals te vinden is bij Van Pommeren
dadelcake met een aantal kazen van je speciaalzaak

Veel plezier met geven!