Mijn vader woont nou net iets te ver weg om even een ontbijtje voor hem te maken op vaderdag; 700 km verderop. Maar ik weet zeker dat hij met mijn receptje vast zelf een heel eind komt en toch een heel erg leuke en lekkere ochtend heeft! Dus deze is voor jou papa: American breakfast!

Voor 2 hongerige wolven:
– 3 grote eieren, liefst biologisch
– 140 ml volle melk
– 120 g zelfrijzend bakmeel
– 1/2 tl bakpoeder
– 10 plakken bacon, uitgebakken
– maple syrup voor over de pancakes
– paar klontjes boter voor bakken en voor op de pancakes

Voor bananenchoco milkshake:
– 2 flinke bollen vanille-ijs
– 300 ml volle melk
– 3 el pure hagelslag
– 2 bananen

Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de dooiers los met de melk en klop er dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door tot een glad, dik beslag. Dek af en laat 20 min. rusten.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Smelt in een grote koekenpan een klontje boter. Doe 2 scheppen beslag los van elkaar in de pan en bak de 2 pancakes een paar minuten tot onderkant goudbruin is. Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn. Bak zo al het beslag tot je een flinke pancakes stapel hebt. Houd de gebakken pancakes warm op een bord bedenkt met aluminiumfolie.

Mix in een blender het roomijs met de melk, chocoladehagel en banaan tot een gladde shake. Schenk in een hoog glas en steek er een rietje in.
Serveer de warme pancakes met de uitgebakken bacon, een klontje boter en wat maple syrup.