Als ik een wandeling maak herken ik nog wel bramenstruiken, vlierbloesem en zuring. Maar veel verder gaat mijn kennis niet buiten de groenteafdeling van de super. En dat is eigenlijk hartstikke zonde want er groeit zo ongelooflijk veel lekker eetbaars in de buitenlucht. Daarom besloot ik mee te doen met een cursus wildplukken onder leiding van Edwin Flores van Casa Foresta.

Wij groentjes in het wildplukken verzamelden ons in het Park Sonsbeek in Arnhem. Nog geen 3 stappen gezet buiten het pad en we begaven ons tussen de eetbare wilde planten: madeliefjes perfect voor in een salade, kaasjeskruid heerlijk om er bloemenboter mee te maken en zevenblad voor in een stamppotje. Dus wat ik als onkruid beschouw kan je gewoon eten! En zo liepen we al grazend door het park. Het voelde alsof ik in één grote slakom banjerde waarin bijna alles te eten was. Geweldig!
En toen gingen we aan de slag met het echte werk: paddenstoelen determineren. Dankzij de Dutch monsoon van afgelopen tijd was er flink wat te vinden. Maar het blijkt nog een best lastige klus om uit te zoeken wat je in het eggie ziet en hoe dat dan heet in een boekie. Dus wat mij betreft niet iets om te doen zonder een kenner want als je de verkeerde eet ben je zo kassiewijle. Maar met Edwin de ultimate outdoor survival dude aan mijn zijde durfde ik alles aan: reuzenzwam, eekhoorntjesbrood en rare grote bollen. En de super ontdekking was wilde cantharellen! Edwin sprong een gat in de lucht en toen hij even niet oplette tijdens zijn adrenaline rush stond hij pardoes op zo’n klein teer geel gevalletje. Wat kan je dan beter doen dan de overgebleven kruimels in je mond stoppen en genieten van de zachte smaak die eindigde in een aangename tinteling van een pepertje op je tong?

De wildplukdag eindigde met een stoere bbq met onze vangst op het vuur, glaasje wijn erbij en genieten van wat alles wat de natuur te bieden heeft. Dit wil ik vaker doen!!