In deze lentesalade gebruikte ik waterkers als basis. Dat is een kruidige slasoort die groeit in een natte omgeving, dus eigenlijk gewoon een ordinaire waterplant! Die kan je ook gewoon in Nederland vinden want wildpluk dude Edwin Flores liep het water in tijdens een wildplukwandeling en haalde zo een berg groen uit een meertje. En lekker dat het was!

Helaas ben ik niet zo’n outdoor type die even in de lokale sloot haar sla gaat oogsten dus heb ik het heel braaf in de supermarkt gehaald. Gelukkig smaakt deze ook erg goed; peperig, beetje ui en lekker scherp.
Door de waterkers te combineren met zachte geitenkaas krijgt de salade een mooie balans in pittige en zachte smaken. De radijs is ook beetje pittig en de gegrilde groene asperges weer zacht. Ik maakte deze salade af met een simpele dressing met een enorm goede frambozenazijn van Foodelicious erdoor. Deze zat in de goodybag die ik kreeg tijdens de lancering van Uit Paulines keuken kookboek. Daarvan wordt dat simpele waterplantje opeens een culinair gevalletje. Heerlijke salade dus!

Lentesalade met waterkers en geitenkaas
Lunch voor 2 personen
– 100 g groene asperges
– 6-8 radijsjes
– 100 g verse geitenkaas
– 100 g waterkers
– 2 el frambozenazijn
– 3 el goede olijfolie

1. Verhit een grillpan en vet deze heel licht in met een paar druppels olie op een keukenpapiertje. Grill de asperges zo’n 5 minuten totdat ze rondom wat grillstrepen hebben.
2. Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes en verkruimel de geitenkaas. Maak een dressing door de azijn met de olie in een kommetje te mengen met peper en zout naar smaak.
3. Verdeel de waterkers over twee borden en leg er de groene asperges op. Bestrooi met de radijs en geitenkaas. Besprenkel als laatste met de dressing. Lekker met een vers stuk boerenbrood erbij.