Ik zou bijna gaan sporten om deze repen vaker te eten want wat zijn ze toch enorm lekker. Dat komt omdat ze heerlijk sticky zijn, makkelijk om te maken en je kan er alles door doen wat je lekker vindt. Deze repen kan je dus perfect customizen met alles wat je in je keukenkastjes hebt liggen; noten, zaden en gedroogd fruit. Je kan eindeloos variëren!
Hou het basisrecept aan, dat is alles boven het stippellijntje. En daarna kan je aardig los gaan zoals ik deed. Let wel op dat je er niet te veel door doet waardoor de repen droog worden, maar dat snap je vast wel. Hou gewoon een beetje de hoeveelheden aan die ik een had gedaan maar een theelepel meer of minder van iets maakt echt geen verschil dus feel free. Ideaal voor onderweg, als ontbijt of voor na het sporten. Als je dat doet.
Mueslirepen
8 stuks
– 85 g boter
– 50 g stroop
– 75 g honing
– 25 g rietsuiker
– 100 g havermout
– 35 g tarwemeel
– 35 g rozijnen
————————-
– 35 g abrikozen
– 1 el chiazaad
– 1 tl sesamzaad
– 1 el pomoenpitten
– 1 tl kaneel
– 1 el fijngehakte amandelen
Extra nodig: bakpapier, bakvorm of ovenschaal van 20 x 25 cm
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in en bekleed deze met bakpapier.
2. Meng boter, stroop, honing en de suiker in een steelpan en breng deze al roerende aan de kook.
3. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de ingredienten er goed door.
4. Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig.
5. Bak de koek in het midden van de oven in 20 minuten lichtbruin.
6. Haal de vorm uit de oven. De koek is nog wat zacht, maak daarom nu 8 gelijke inkepingen voor de repen. Laat minimaal een uur afkoelen en uitharden. Snijd de koek in repen.
Tips:
Bewaar de stukken met wat bakpapier er omheen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
De mueslirepen zijn een week houdbaar in een afgesloten trommel.
Mueslirepen, lekker!
Staat ook al een tijdje op mijn to do lijstje. Eigenlijk is het zo gepiept, maar het komt er tot nu toe nog niet echt van. Goed voor op mijn bucketlist van dit jaar 🙂
Ja is echt zo makkelijk en lekker, zeker keertje maken. En leuk om stiekem in de tas van je lief te stoppen, wedden dat ie er blij mee is?
[…] dan alleen een papje op en dat laat ik je graag deze week zien. Zo had je afgelopen twee dagen al mueslirepen voorbij zien komen en een ontbijtsmoothie met havermout erdoor. En vandaag weer een leuk receptje: […]
mmmmm! Gisteren je mueslirepen gebakken, top recept! heb de havermout verwisseld voor een mueslimix en er verder flink wat noten en rozijnen erbij gedaan. Flink uitgeschoten met de kaneel, maar vond ik wel lekker eigenlijk. Volgende keer wil ik wat citroen of sinaasappelrasp erbij doen, lijkt me wel een lekker frisse aanvulling. Eerste recept dat ik maak van je blog (ik geniet al van het lezen alleen), maar ga vaker testen! Thanx for sharing!
Heej Lieke, wat leuk om te lezen dat je meubileren zo goed gelukt waren. Klinkt heel lekker wat je hebt gemaakt! Veel kookplezier van mijn blog en als je keertje vragen hebt, laat maar weten. Groetjes, Philippine
[…] je meer recepten met havermout? Bekijk dan ook mueslirepen, hartige havermouttaartjes, ontbijtsmoothie en gevulde […]
[…] je inspiratie wat je nog meer met havermout kan maken? Kijk hier eens: mueslirepen, hartige havermouttaartjes, ontbijtsmoothie havermoutpannenkoekjes en gevulde […]
[…] je meer recepten met havermout? Bekijk dan ook mueslirepen, hartige havermouttaartjes, ontbijtsmoothie en gevulde […]