Wat gaat mij helpen nu ik weet dat ik serieus ziek ben met die baarmoederhalskanker? Ik ben er voor gaan zitten. Paar nachtjes over geslapen. Beetje op gaan kauwen. En toen wist ik het!
Ik zie het voor mij als vier omhoog gestrekte armen naast elkaar met handen die dragen. Mij dragen. Die vier armen vormen samen een regenboog.

1ste arm: de medische wereld

When it’s dark, look for the stars. En op medisch vlak kwam er een mega star. Binnen no time kon ik bij een top top top gynaecoloog / uroloog in het AMC terecht en zij heeft mij direct onder haar vleugels genomen. Alles in een sneltreinvaart. Zoveel ervaring. Zo helder & duidelijk. Ik voel alleen maar vertrouwen, ik mag op haar leunen, ik kan mijn lichaam aan haar overlaten. Ik ben in goede handen.

2de arm: voeding

Het lijkt net alsof ik op dat vlak precies weet wat ik nodig heb en daarin de juiste keuzes maak om mijn immuunsysteem maximaal te ondersteunen en mijn lichaam alles geef wat ie nu nodig heeft. De bevestiging dat mijn gevoel klopt krijg ik steeds een paar dagen later, grappig hoe dat werkt.

3de arm: een sterke mind

Met de juiste instelling en mindset geloof ik dat ik zo enorm veel invloed kan hebben in dit hele proces. En ook invloed op mijn lichaam. Niet doemdenken maar omdenken. Het is niet altijd makkelijk en het voelt ook goed om bij verdriet, angst, pijn en spanning stil te staan. En dan weer alles stapje voor stapje benaderen en van de kleine dingen genieten. Positief blijven!

4de arm: liefde

Liefde voor mijzelf. Mijn hart openen om liefde te geven en te mogen ontvangen. En liefde in de vorm van levensenergie in mijn lichaam te laten stromen. Dat laatste gebeurt vaak bij kundalini yoga, of wanneer ik een speciaal boek lees. En ook nu ik dit zit te schrijven voel ik het in mijn lichaam als een warm kacheltje die een tikkie hoger gaat. Vet cool dat dat kan.

Alles bij elkaar gaat dit mij door het hele proces van de baarmoederhalskanker helpen. Handen die mij dragen. Het voelt alsof ik drijf op water en mee mag met de stroom waar ik nu in zit. Ja, ik ben in goede handen.

Dit bericht plaatste ik op 3 december 2018 op mijn Instagram en Facebook