Paasprutsen. De een gaat eieren beschilderen, de ander duikt de keuken in. Ik ben duidelijk dat laatste type en dus vind je mij rond Pasen bij het aanrecht. Koekjes bakken is altijd gezellig en voor het bezoek tijdens de paasdagen wilde meneertje B graag paaskoekjes bakken dus dat gingen we doen. Voor een lente-achtige smaak besloten we er lekker veel citroen door te doen. De koekjes kregen een heerlijke frisse touch!

Paasauto’s, logisch

En dan de vormpjes: konijnen, kuikens en… auto’s! Die laatste was meneertje B zijn keuze en dat is eigenlijk heel logisch, denk maar even mee. Pasen, kuikens, eendjes, lelijk eendje, 2CV. Heel ‘pasig’ dus.

paaskoekjes

Advocaatglazuur

De koekjes versierden we met glazuur. Omdat ik voor Pasen zelf advocaat had gemaakt leek het mij leuk om daar ook een glazuur van te maken. Dus mengde ik de advocaat met poedersuiker en het werkte perfect. De smaak van subtiel en verrukkelijk. Echt een paaskoekje!
Omdat advocaat van rauwe eieren is denk ik wel dat het goed is om de koekjes dezelfde dag nog op te eten. Maar dat komt vast goed want veel te lekker om te bewaren.

Paaskoekjes

Voor 2 bakplaten vol

– 200 g boter, op kamertemperatuur
– 300 g bloem
– 150 g poedersuiker
– 15 g vanillesuiker
– 1 el melk
– 1 eigeel
– geraspte schil van 1 goed schoongeboende citroen
– 3 g bakpoeder
– flinke snuf zout

1. Kneed alle ingrediënten tot een lekker deeg, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.
2. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Rol het deeg uit tot 2-3 mm dik, steek er vormpjes uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Bak de koekjes 20 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen.

Versier de koekjes met glazuur en een zilveren parel. Het witte glazuur maak je van poedersuiker en een beetje citroensap. Voor het advocaatglazuur mengde ik poedersuiker met zelfgemaakte advocaat.