Het is al half december dus bij veel mensen speelt de grote vraag, wat eten we met de kerst? Ik heb het dit jaar vrij makkelijk want ik ben op vakantie in Nieuw-Zeeland. Ik verwacht dat ik een lekker maaltje ga maken hoor maar gewoon heel relaxed allemaal. Nu heb ik wel voor wat extra inspiratie de kersteditie van culinair tijdschrift Foodies in mijn koffer gedaan. Heerlijk leesvoer voor onderweg.

Schermafbeelding 2015-12-13 om 21.40.02

Daarin staan dit jaar echte kersttoppers zoals paddenstoelencocottes, fazanttournedos met steranijs en sherrypruimen en kardemom-angelcake met amandelen en marshmallowfluff. Oh en die prachtige red velvet crêpetaart die op de cover prijkt. En zo fijn, bij een paar staat precies stap voor stap hoe je het klaar maakt zoals heerlijk romig vanille-ijs. Dat kan dus echt niet mis gaan. Verder ook nog heel fijne artikelen zoals feestelijke sauzen, de mooiste kersttaarten, eetbare kerstboomversieringen en de heerlijkste desserts als afsluiter van het kerstdiner.

Schermafbeelding 2015-12-13 om 21.40.22

3 maanden feesteten!

De kracht van Foodies verwoordde mijn tante super goed, die trouwens een enorme fan is. Ze zei dat er veel magazines zijn die heerlijk zijn om door te bladeren maar dat ze uit Foodies echt veel kookt, juist omdat het net wat toegankelijker is dan de andere culinaire toppers. En dat is nou precies hetgeen wat je met kerst wilt, een fijn tijdschrift waar je heerlijke recepten in gaat vinden die ook nog eens goed te maken zijn. Ik weet al haast zeker dat ik dus wat ga koken dit nummer in mijn vakantiehuisje aan de andere kant van de wereld.

Schermafbeelding 2015-12-13 om 21.39.36

Voor ieder wat wils staat in het nummer want van een Arabische kerst tot wild en van allemaal hapjes tot zelfs een heel wit menu. Omdat er zoveel lekkers te vinden is is het misschien zelfs lastig kiezen. Maar ach, wat je ook gaat maken, met dit superdikke kerstnummer kan je de hele maand december, en januari én februari feestelijk eten gezien de enorme hoeveelheid recepten. Want uiteindelijk draait het daar wat mij betreft om, dat je samen gezellige dagen hebt met lekkere herinneringen. Ik zou dus zeggen, haal ‘m snel in huis als je nog geen antwoord hebt op ‘Wat gaan we eten deze kerst?’.

Schermafbeelding 2015-12-13 om 21.40.51

Winactie

Zo leuk, ik mag iemand blij maken met een jaarabonnement op Foodies zodat je in 2016 helemaal los kan gaan in je keuken. Om kans te maken op het abonnement deel je mijn bericht op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #Liefdevoorlekkerswinactie. Zet er ook even bij waarom jij zo graag dit fijne culinaire magazine een jaar lang wilt ontvangen. Eind van de week krijgt de winnaar persoonlijk bericht van mij.

Tip

Mocht je nou niet de winnaar zijn, ik zag in het magazine dat er nu echt een mega goede aanbieding staat voor een jaarabonnement: je betaalt nu slechts 12 euro ipv 71,40. Niet alleen leuk voor jezelf maar ook een perfect kerstcadeau!

Foodies 6