Bij het paasontbijt mag zelfgemaakte granola wat mij betreft niet ontbreken. Lekker met een fruitsalade en Turkse yoghurt. Ik maakte een echte paasvariant: met paaseitjes erdoor!!

Ook heel leuk om een potje mee te nemen als je bij familie of vrienden gaat brunchen. Vind ik veel leuker dan een standaard doosje met paasbonbons.

En deze granola kan je natuurlijk ook maken als je niet weet wat je met die bergen paaseitjes aan moet na de Pasen.

Granola met kokos en paaseitjes
Voor 2 flinke jampotten vol
– 3 el ahornsiroop
– 2 el zonnebloemolie
– 1 tl gemalen kaneel
– 1 mespunt zout
– 100 g havervlokken
– 50 g quinoavlokken
– 40 g amandelen, grofgehakt
– 40 g pompoenpitten
– 100 g pure chocolade paaseitjes, grof gehakt
– 4 el kokosflakes

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer in een kommetje de ahornsiroop met de olie, kaneel en zout goed door elkaar met behulp van een lepeltje.
2. Meng in een grote kom de overige ingrediënten door elkaar behalve de chocolade en de kokosflakes. Voeg het oliemengsel toe en hussel goed totdat alles ermee bedenkt is.
3. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de granola in 15-20 minuten lichtbruin en krokant in de oven. Schep tussentijds even door.
4. Laat de granola nog een half uur in de warme oven afkoelen om nog krokanter te worden. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen. Meng er als laatste de kokosflakes en de chocolade door.