Yoghurt met een smaakje zoals citroenyoghurt, daar liggen de schappen vol mee in de supermarkt. Vriendlief is toevallig fan en koopt dan ook regelmatig een beker yoghurt met fruitsmaak.
Ik maak het liever zelf want dan kan ik zelf bepalen wat voor soort fruit ik erin wil en hoe zoet of zuur ik het wil eten. En hoe ik het zoet wil maken met poedersuiker, agavesiroop, honing, gepureerde dadels, rietsuiker, limonadesiroop, jam of bedenk maar wat leuks. Dat vind ik fijner dan een kant-en-klaar toetje uit de het koelvak. Zo weet ik wat ik in mijn mond stop.
Moeilijk is het totaal niet, iedereen kan dit. Mijn tip is wel om, als het even kan, het fruit een uurtje met de yoghurt in de koelkast te laten staan. Zo komen de smaken nog beter naar voren zoals bij deze citroenyoghurt. Hij smaakt echt heerlijk fris en met de frambozen en de amandelen erbij heb je een heerlijk lentetoetje.

Oh, en vanwege mijn niet zo succesvolle poging tot het maken van yoghurt heb ik die wel gewoon gekocht.

Zelfgemaakt citroenyoghurttoetje
Nagerecht voor 2 personen
– ½ citroen, goed schoongeboend
– 250 g Turkse yoghurt
– 2 tl honing
– handje grof gehakte amandelen
– handje frambozen

1. Rasp de schil van de citroen boven een grote kom. Pers de citroen uit en voeg samen met de yoghurt en de honing toe aan de citroenrasp. Roer alles goed door elkaar en zet afgedekt met huishoudfolie minimaal 1 uur in de koelkast.
2. Verdeel vlak voor serveren de citroenyoghurt over 2 kommetjes, bestrooi met de amandel, frambozen en voor de leuk nog wat citroenrasp en klaar is je toetje!

Tip:
Probeer ook eens met bloedsinaasappel, blauwe bessen, frambozen of combineer verschillend fruit. Ook lekker om de yoghurt te vervangen door volle kwark.