Panna cotta is een van mijn favoriete toetjes om te maken want het is echt heel simpel en je kan er eindeloos mee variëren. Mijn zelfgemaakt yoghurt was erg lekker maar wat vloeibaar en dus leek het mij ideaal om deze in een panna cotta te verwerken: yohurt panna cotta!

De smaak was echt top. Fluweelzacht, romig en toch ook fris. Ik had er namelijk niet zo veel suiker door gedaan waardoor je het iets zure van de yoghurt nog goed proeft. Eigenlijk was ie zo al heerlijk maar om ‘m een beetje aan te kleden heb ik met een kwast wat jam op de porseleinen snijplank gedaan waar ik ze op serveerde en nog wat kokosflakes erover. Die kokos paste heel goed erbij want totaal niet overheersend qua smaak maar wel lekker om naast die zachte panna cotta nog iets te hebben waar je een beetje op moet kauwen. Wij zaten echt te smullen van dit toetje. Ja zelfs meneertje B kirde van plezier. Nou dan is deze yoghurt panna cotta wat mij betreft geslaagd.

Yoghurt panna cotta
Nagerecht voor 4 personen
– 3 blaadjes gelatine
– 50 ml slagroom
– 50 g witte basterdsuiker
– 350 ml zelfgemaakte yoghurt*
– ter decoratie: beetje aardbeienjam en kokosflakes
Extra nodig: 4 glazen of bakjes

1. Week de gelatine 5 minuten in een kom met koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker langzaam aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en haal de pan van het vuur.
2. Knijp de gelatine uit en laat de gelatine in de hete room oplossen. Laat iets afkoelen. Roer het gelatinemengsel goed door de yoghurt. Verdeel over de vier glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
3. Houd de glazen kort onder stromend heet water, let op dat er geen water in het glas komt. Zo laten de puddinkjes makkelijker los. Zet een schoteltje op het glas, draai om en schud tot het puddinkje los komt. Serveer de yoghurt panna cotta met wat jam eronder en de kokosflakes erover.

*Mocht je nou geen zin hebben om eerst zelf yoghurt te maken, gebruik dan 300 g Turkse yoghurt en 100 ml slagroom. Roer de yoghurt goed los met een vork zodat het makkelijk mengt met de warme slagroom.