Mijn moeder maakte vroeger yoghurt zelf. We hadden in de hoek van de keuken een hooikist staan waar dan een pan in ging met warme melk en een yoghurtcultuur. Die kist hield het dan lekker warm zodat het proces van melk naar yoghurt perfect ging.
Nu ik deze week yoghurt het thema op mijn blog is leek het mij wel leuk om zelf yoghurt te maken. Ik had bedacht om het vandaag te gaan maken maar helaas is het er niet van gekomen. Erg jammer! Jullie hebben een verslag/recept dus nog van mij tegoed deze week.

Als ontbijt eet ik heel vaak yoghurt met vers fruit en muesli. I love it! Dan wel met van die vloeibare, magere yoghurt want die lepelt lekker weg op de vroege ochtend.
Als ik een verwenmomentje wil dan eet ik dikke yoghurt met walnoten en honing. En dan van die mega dikke romige yoghurt waar je lepeltje rechtop in blijft staan, die je bijna moet snijden zeg maar. Oh, goddelijk vind ik dat!

Als ik dan mijn project zelf yoghurt maken ga doen van de week dan wil ik kijken of ik van die dikke kan maken. Lijkt me super gaaf.