Deze maand probeer ik iets minder te snoepen en beetje gezond te eten. Dus loop ik even niet langs de vitrine van de bakker in de hoop dat ik minder taartjes eet. En toen dacht ik, laat ik gezonde taartjes maken! Kan ik toch snoepen zonder dat ik meteen het idee heb dat mijn broek strakker zit. Omdat ik deze week druk in de weer ben met havermout leek het mij tof om een taartbodem daarmee te maken. Ik moet eerkijk zeggen, ik was wat sceptisch toen ik eraan begon. Zou dat wel lekker worden? Wordt dat niet heel muffig? Nou, ik was echt verbaasd over het eindresultaat kan ik je vertellen. De truc zit ‘m er vooral in dat je het lekker moet kruiden, goed door moet kneden en het vormpje niet te dik moet bekleden. Zo heb ik een bijna krokante bodem gemaakt waar ik erg tevreden over ben. Ik zou deze taartjes zo bij een lunch serveren want ze zien er heel vrolijk uit.
En het leukste? Ik kan lekker snoepen van deze taartjes zonder dikke billen te krijgen, jihaaa!

Hartige havermouttaartjes met geitenkaascrème en biet 
Voor 3 stuks
– 100 g havermout
– 1 ei
– 3 el olijfolie
– 1 tl ras el hanout
– beetje boter om in te vetten
– 90 g verse geitenkaas
– 5 el Turkse yoghurt
– 2 gekookte bietjes
– 2 takjes peterselie
– 1 sinaasappel, goed schoongeboend
Extra nodig: 3 kleine taartvormpjes

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom de havermout met ei, olijfolie en ras el hanout. Kneed met de hand in een paar minuten tot een samenhangend deeg en breng op smaak met zout en peper.
2. Neem steeds een klein stukje deeg en druk aan in de ingevette vormpjes. Bekleed zo het hele vormpje. Handig is het om rolletjes te maken en die plat te drukken tegen de zijkanten van de vormpjes. Bak de taartbodems in 13-15 minuten. Laat afkoelen.
3. Roer ondertussen met een vork de geitenkaas los in een kom. Voeg de yoghurt toe en roer tot een smeuig geheel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieten in ongelijke stukken. Hak de peterselieblaadjes grof.
4.Haal voorzichtig de taartbodems uit de vormpjes. Verdeel het geitenkaasmengsel over de bodems, leg er een aantal stukken biet in en bestrooi met de peterselie. Rasp op het laatst wat sinaasappelschil over de taartjes.