Het was even stil op mijn blog. En terecht. Ik was aan het genieten van mijn vakantie. De eerste met baby. Ok, het begrip vakantie heb ik even moeten herdefiniëren vanwege de kleine wurm maar nog steeds hebben we genoten van prachtige dorpjes, zon op de bol en natuurlijk heerlijk eten.

We maakten een rondreis op Sicilië en we sliepen in allemaal agriturismo. Dat zijn een soort Bed & Breakfasts op het platteland en waar je vaak ook ’s avonds kan genieten van wat ‘die mama’ kookt.
Een van onze favoriete gerechten was verse pasta met sardines, wilde venkel, besjes, pijnboompitten en broodkruim. Een special van het eiland. Verder aten we heel veel verse vis en schaaldieren, iedere dag minimaal 1 ijsje (met lievelingssmaak pistache, gemaakt met nootjes uit de omgeving van Etna) en taart bij het ontbijt. Ik heb genoten, ook omdat onze baby alles vrolijk mee-at. Enige wat er niet in ging was een rescue potje babyvoer.

Mijn top 5 Sicilië
Erice Mooi middeleeuws stadje waar je bij Maria de beste patisserie van heel Sicilië koopt.
Scopello Ieniemienie dorpje met een idyllisch plein. In de hoek is een fijn terras met goede taart en koffie. Check het uitzicht aan de achterkant van het café over de prachtige baai.
Selinunte Groot archeologisch park met een aantal tempels. Gebruik je fantasie en struin door de straten van de oude stad: loop je langs de bakker, de olijfolieverkoper, de stal met schapen, de sandalenshop….
Agriturismo Baglio Lauria ligt in the middle of nowhere. Je hebt echt het gevoel dat je logeert bij je net geadopteerde Italiaanse familie en tukt in het bed van opa en oma.
Broodje ijs Een hoorntje of bakje is zo saai om je ijs uit te eten daarom beleggen ze hier een zoetig broodje met een lading ijs. Zeker proberen!

Big joke van de vakantie was dat ik dacht dat het kereltje een kinderziekte onder de leden had. Lichte verhoging en steeds meer rode stippen op zijn lijfje. Wij naar de dokter. Kinderziekte?? Nee dat zijn doodnormale muggenbulten alleen zien die er bij kinderen wat anders uit. Aha, weer wat geleerd.

Deze nieuwe manier van vakantie vieren was heerlijk. We hebben een fantastische tijd met z’n drietjes gehad. En uitrusten? Dat doen we thuis.

ricottagranita met sinaasappel en amandel

uitzicht in buurt van San Vito del Capo

Haven van Castellammare del Golfo

straatje in Sicilie

Selinunte

Baglio Lauria

Mannen op het strand