chocoladetaartAlsof een elftal engeltjes op je tong piest. Man, wat was de chocolade-karamel-notentaart geweldig lekker die ik maakte tijdens de workshop van toppatissier Jeroen Goossens. En ook niet zo gek, want hij is de man die de bruidstaart van Willem-Alexander en Maxima maakte. Dus je begrijpt het al, dat ik deze über cherry-on-the-pie-workshop mocht doen vond ik echt helemaal te gek.

Jeroen GoossensMagimix organiseerde deze happening ter introductie van hun nieuwe multifunctionele keukenmachine ….trommelgeroffel…. de Pâtissier! Dit is the mean monster machine voor als je into bakken bent. Want behalve snijden, raspen, pureren, sap persen en zelfs frietjes snijden kan ie voor de thuisbakker perfect kneden, mengen en opkloppen. Dit is dus een apparaat waar je heel erg veel mee kan en blij van wordt. Dus hup, maak ruimte in je keuken en doe al die andere apparaten weg en sla je slag met deze kanjer. En weet je? Ik overweeg echt om ‘m aan te schaffen want ik ben al heel lang op zoek naar zoiets maar kwam steeds niet zo’n complete tegen. Tot. Nu. Toe. Dus.

de vulling*Door de vulling in een spiraal te spuiten proef je bij iedere hap alle smaken*

En dat ie ideaal is voor bakken liet Jeroen zien tijdens een magische demonstratie. Hij toverde de ene chocolademousse na het andere friandisedeeg zo uit die machine alsof het niets was. En schudde heel nonchalant nog even een karamelvulling, spijs, vanillecréme en meer zoets zo uit zijn mouw. Hij zei doodleuk: schrijven jullie even mee? Dan kan je het zelf zo ook allemaal doen als jullie aan de slag gaan. Nou, mijn nieuwe aantekeningenboekje is alweer voor een groot deel gevuld want het was zoveel informatie! En tussendoor een waterval aan tips en trics. Maar die ga ik even voor je bundelen in een aparte blog.

bakstersSamen met een culivriendin gingen we zelf aan de bak met de Pâtissier van Magimix, onder het genot van een glaasje champagne. Het moest natuurlijk een feestelijke workshop zijn, en vrolijk dat wij ervan werden! We bakten mini tulbandjes, kruimeldeegbodems voor appelcrumbletaartjes en de notenbodem van de chocoladetaart. Onder toeziend oog en met veel hulp van de chef himself werd het verrukkelijke sjiek de friemel patisserie.

alle taartjesThuis heb ik nog lang nagenoten van alle heerlijkheden maar vooral van de taart: een knapperige bodem van gebrande noten, dan een zachte, tongstrelende vulling van chocolademousse en licht gezouten karamel, erop een dunne chocoladecake met een volle vanilleroomlaag en versierd met krokante pure chocolade. Oh, goddelijk!
Om het zelf nog een keertje zo te maken, dat lijkt me lastig maar die magische machine gaat mij vast een beetje helpen. Nu alleen mijn schatje heel lief aankijken of ik ‘m voor mijn verjaardag mag hebben. Duim duim duim…

Magimix Pâtissier is voor 799.- te koop, inclusief alle accessoires.