Zelf pesto maken doe ik echt al heel lang. Verse is namelijk veel lekkerder dan uit een potje uit de supermarkt. Nu kan je pesto op verschillende manieren maken zoals met een vijzel, de staafmixer of in een keukenmachine. Ik maakte ‘m altijd met de staafmixer maar ik weet nu dat dat echt een heel ander resultaat geeft dan wanneer je ‘m in een keukenmachine maakt. Met de staafmixer wordt alles snel heel erg fijn en wordt het een soort van pesto prutje.

Onlangs werkte ik aan een heel toffe opdracht voor Magimix, daar ga ik je later meer over vertellen, en nu heb ik de Magimix Patissier in huis staan. Dat is precies de keukenmachine die ik heel erg graag wilde hebben maar door gebrek aan opbergruimte niet had.
En weet je wat? De pesto die ik in de keukenmachine maak is veel lekkerder dan wanneer je ‘m met de staafmixer maakt want er zit meer structuur in waardoor de smaken veel voller zijn. Ja misschien vind je het een beetje gezeur want pesto is toch pesto, maar geloof me, het is echt waar.

Ok, zo’n monster van een machine alleen aanschaffen om lekkere pesto mee te maken is misschien een beetje overdreven maar omdat je er zoveel mee kan is het wel de moeite waard om een investering te doen. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. En dat probleem met te weinig ruimte in mijn keukenkastjes? Ach, ik heb gewoon wat spullen naar de berging gebracht die ik niet vaak gebruik en nu staat ie te shinen als een malle.

Pesto alla Genovese
Voor een klein jampotje vol
– 50 g Parmezaanse kaas, in stukken gesneden
– 1 flinke bos basilicum, alleen de blaadjes
– 1 knoflookteen
– 30 g pijnboompitten
– 30 g zonnebloempitten
– 70 ml olijfolie
Peper en zout

1. Verdeel de Parmezaanse kaas over de kleinste kom, druk een aantal keer op de pulse knop totdat de kaas fijn is.
2. Verdeel de basilicum, knoflook, pijnboompitten en zonnebloempitten over de kom, zet de keukenmachine aan en giet de olijfolie er langzaam bij. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
De pesto is heerlijk op een ciabatta bij de borrel of door pasta heen.

Oja, je kan natuurlijk alleen pijnboompitjes door de pesto doen maar ik vind persoonlijk de smaak van zonnebloempitten er heel lekker door. Probeer het ook eens.