Zwanger{ fotografie Jeroen van der Spek }

Bijna wekelijks dineren we buiten de deur en eet ik alles wat ik wil. Maar de eerste keer was het anders: geen rood vlees, rauwe eieren of rauwmelkse kaas. Tja, nog beetje verward van het onwijs blije nieuws van 2 dagen ervoor leek het mij toch wel handig om rekening te houden met de nieuwe situatie. En dus vertelden we dat ik zwanger was. Best gek, een kok wist het als eerste!

Mijn lijf is maanden druk in de weer met het laten groeien van een bijzonder & lief minimensje en die verdient natuurlijk het lekkerste en het beste. Man, ik eet me echt helemaal tonnetje rond aan avocado’s, vette vis, havermoutpap, noten, super smoothies, salades met peulvruchten en bergen groenten. Heel gezond allemaal!
Maar… zo nu en dan komt er een duiveltje op mijn schouder en fluistert dat ik onwijze trek heb ik no go food zoals warme kaasbroodjes of paprikachips. Ik luister braaf.
Mijn absolute dieptepunt? Om half tien ’s ochtends in de trein genieten van frietjes van de Burger King met lekker veel mayo.

Nu nog max anderhalve week voordat de kleine op de wereld is. Heel leuk en spannend! En ook wel fijn. Kan ik voor het eerst in 9 maanden home made tiramisu en chocolademousse eten vanwege de rauwe eieren die erin gaan. De ingrediënten heb ik al in huis zodat de kraamzorg, met beetje hulp van mij misschien, het voor me kan maken. Mjummie.

De foto is gemaakt tijdens een shoot voor het geweldige kookboek in wording van Bluebelle en gaat over gezonde voeding voor de allerkleinste (0 tot 4 jaar). In het boek ook aandacht voor wat je het beste kan eten als je zwanger bent en ik mocht model staan voor dat hoofdstuk, met m´n dikke buik! Het boek, een echte must have voor ouders in spé of met jonge kids, ligt voorjaar 2014 in de winkel.