Het is de beste timing ever: mijn kleine Beau is toe aan zijn eerste hapjes op de dag dat het super boek Easy Peasy – een gezonde basis voor de allerkleinsten, in de boekenwinkel verschijnt. Ik zeg, meant to be!

Dit geweldige kookboek voor ouders van jonge kids (0-4) en mama´s to be staat bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook nog eens makkelijk te maken zijn.
Aan het begin vind je de filosofie, 7 food rules en uitleg over eetgedrag, maar ook wat praktisch is om in je voorraadkast te hebben staan. Handig! Alles lees ik met veel plezier want de schrijfstijl is niet zweverig of betweterig. Gewoon lekker to the point met her en der een vrolijke persoonlijke touch, daar hou ik van.

De hoofdstukken met de recepten zijn ingedeeld naar zwangere mama & baby (0-6 mnd), baby (6-12 mnd), dreumes en peuter. Tussendoor staan er specials zoals snoepen, smeren en drinken. En heel fijn, bij veel recepten staan er handige goed, beter best tips voor als je het even anders aan wilt pakken als je wat minder tijd hebt. Ideaal toch? Maar wat Easy Peasy naast de goede inhoud ook nog eens echt tot een topper maakt zijn de smakelijke foto’s die mij doen watertanden (ja, zelfs babyfood!!), de prachtige vormgeving en .. nou eigenlijk gewoon de hele sfeer van het boek. Ik zou zo in het wereldje willen stappen en onderdeel ervan uit willen maken: allemaal happy & gezonde kindjes!

Ok ok, ik geef direct toe dat ik geen objectief oordeel heb als uitgever van dit boek en ik was ook nog eens model. Ach, what the fuck, het is gewoon echt een mega gaaf handboek voor alle (aanstaande) ouders van kleine kids die ze een gezonde basis willen geven.
Samen met mijn meneertje Beau kijk ik onwijs uit naar de smaakontdekkingsreis die we aan de hand van Easy Peasy af gaan leggen. Het begin was al briljant met zijn eerste hapjes wortel: rare bekken en toen heel vrolijke kirretjes van plezier. Een goede & gezonde start!

Auteurs Claire en Vera zijn zelf moeder van in totaal 3 mannetjes en runnen samen het succesvolle platform Bluebelle Foodworks. In dit boek komt hun deskundigheid en bevlogenheid op het gebied van gezond & bewust eten op inspirerende wijze samen met hun ervaring als moeder. Echte super(food)helden wat mij betreft.

Easy Peasy, Claire van den Heuvel en Vera van Haren,
ISBN 978 90 230 1403 4, € 19,95