De Russen eten blini’s vaak met vis zoals gerookte zalm, maar met zoet beleg zijn ze ook heel lekker. Dan zijn het net kleine pannenkoekjes die je zomerse ontbijt heel feestelijk maken!

Ontbijtgerecht ca. 20 stuks
– 1 ei, gesplitst
– 100 g zelfrijzend bakmeel
– 100 ml melk
– 10 g boter
– 8 eetlepels mascarpone
– 2 theelepels poedersuiker
– 250 g aardbeien
– 3 eetlepels hagelslag

Klop in een vetvrije kom met een garde of handmixer het eiwit stijf met een snufje zout (let op, er mag geen vet bij komen want anders wil het eiwit niet stijf worden). Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom, voeg de melk en het eigeel toe en klop dit tot een glad beslag. Schep met een spatel het eiwit luchtig door het beslag.
Verhit een koekenpan en smelt hierin een klein klontje boter. Schep een halve eetlepel beslag in de pan en herhaal dit met wat afstand van elkaar. Bak de blini’s goudbruin aan beide kanten. Leg de blini’s op een schaal en dek af met aluminiumfolie zodat ze warm blijven. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier.
Roer de mascarpone los met de poedersuiker en smeer een laagje op de blini’s. Ontdoe de aardbeien van de kroontjes, snijd ze in plakjes en verdeel over de mascarpone. Strooi er de hagelslag over.
Ook lekker met geschaafde chocolade: schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie stukjes van een chocoladereep.