Het laat mij tintelen, bibberen en blauwbekken. Maar eenmaal de koudwatervrees overwonnen geniet ik volop van de smeltende sensatie. Eerst het kietelen van de kou en dan de explosie van smaak: mokka, kokos of mango. Met een crunchy bite van nootjes of chocolade. Ik kan geen genoeg krijgen van ijs!

Mijn vaste dealer is Roberto’s in Utrecht, he’s the best. Buiten de openingstijden moet ik het doen met home made frozen versnaperingen. De ouderwetse ijslolly is dan mijn vriend: super easy en met prima resultaat. Hier wat simpele receptjes voor als jij ook last hebt van die continue kick naar koel. En varieer er lekker op los.

Bananasplit op je stokje
Prak 2 rijpe bananen fijn. Roer er 400 ml volle chocolademelk en 4 eetlepels pure chocoladehagelslag door. Vul 6 ijslollyvormpjes met het mengsel en laat 4 tot 6 uur bevriezen.

Monsterijsjes
Pureer in een smalle hoge kom met de staafmixer 4 geschilde kiwi’s met 3 eetlepels honing en 250 ml water. Vul 6 ijslollyvormpjes met het mengsel en laat 4 tot 6 uur  bevriezen.

Tropicana
Verdeel 150 g fijngesneden tropische fruitmix 6 ijslollyvormpjes en vul de vormpjes met 450 ml drinkyoghurt limoen. Laat 4 tot 6 uur bevriezen.

Fruitracket
Verdeel 500 ml vers sinaasappel/banaansap over 6 ijslollyvormpjes en verdeel 150 heel klein gesneden aardbeien over de vormpjes en roer met het stokje even door. Laat 4 tot 6 uur bevriezen.

Pink Panter
Pureer 300 g aardbeien met 200 ml yoghurt en 2 eetlepels suiker. Giet het yoghurtmengsel in 6 ijslollyvormpjes en verdeel 40 g in stukjes geknipte marshmallows over de vormpjes en roer met het stokje even door. Laat 4 tot 6 uur bevriezen.

Boerenijsjes
Meng door 450 ml boeren karnemelk 4 eetlepels poedersuiker. Verdeel 150 g fijngesneden bosvruchten over 6 ijslollyvormpjes en vul de vormpjes met de karnemelk. Laat 4 tot 6 uur bevriezen.

Frisse grapefruitijsjes
Los de 100 g fijne suiker al roerende op in 450 ml versgeperst grapefruitsap. Giet er 50 ml water bij en roer door. Verdeel de grapefruitsap over 6 ijslollyvormpjes en laat 4 tot 6 uur bevriezen.

Sinaasappelsmoothie op een stokje
Schenk 400 ml sinaasappelsap in 6 ijslollyvormpjes en vul aan met 200 ml yoghurt. Roer met een stokje kort de yoghurt een beetje door de sinaasappelsap, zodat er een marmereffect ontstaat. Laat 4 tot 6 uur bevriezen.

Tips
– Dip de vormpjes vlak voor serveren een paar seconden in heet water. Dan komen de ijslolly’s makkelijker uit de vorm.
– Smelt 100 g melkchocolade in een kom die hangt in een pan met heet water. Laat de chocolade weer afkoelen tot deze bijna stolt. Dip de ijsjes in de chocolade en laat stollen. Deel de ijsjes meteen uit.
– Hou je van spannende smaken? Probeer eens aardbeienpuree met een beetje peper erdoor, of ananas met gember.