Ik lust wel een lekker ijsje op een zomerse dag. Of twee. Of drie. En omdat ik zo’n enorme ijsjesfan ben heb ik nu 3x hele makkelijke ijsjes met 1 ingrediënt voor je, naast de ijslollies die ik al op mijn blog heb staan. Want als je zoveel ijsjes als ik verorbert kan het geen kwaad als ze niet teveel suiker bevatten en ook nog eens in een handomdraai te maken zijn.
Hier in huis is nog een grote ijsjeseter en dat meneertje serveer ik dus ook liever een koele versnapering die enorm lekker is en waar hij niet direct van gaat stuiteren.

Cantaloupe meloenijs
voor een halve liter ijs
1 mega rijpe cantaloupe meloen
extra nodig: sapcentrifuge

Ik had een heel, lees HEEL erg rijpe meloen liggen waarbij tijdens het snijden al veel sap er al uit liep. Hij was zo rijp dat eten een kledderige boel zou worden. En dus halveerde ik de meloen,  maakte ‘m schoon door de pitjes te verwijderen met een lepel en sneed daarna de helften in parten om vervolgens het vruchtvlees eruit te snijden. Het vruchtvlees deed ik in de sapcentrifuge en daar kwam me toch een hoop heerlijk zoet meloensap uit! Ik schonk het over in een lage plastic bak en zette deze in de vriezer. Ieder halfuur ging ik door het ijs met een vork tot al het sap bevroren was en eruit zag als een granita. Wat een simpele traktatie maar echt enorm lekker!

Banaan op een stokje
voor 2 ijsjes
1 rijpe banaan
2 ijslolliestokjes

Dit kan je niet echt een recept noemen maar het is wel heel leuk om te maken: schil de banaan, halveer en prik er een ijslolliestokje in. Leg de twee halve bananen in de vriezer en laat helemaal bevriezen en klaar is je bananenijsje!
Handig is om wel echt een lekker rijpe banaan hiervoor te gebruiken. Alles wat heel koud is proeft namelijk minder zoet. Een rijpe banaan is extra zoet en daarom nog lekkerder om een ijsje van te maken. En ook is het vruchtvlees zachter wat weer lekkerder eet als ijsje dan een minder rijpe banaan.

Rood fruitijsjes
voor 8 ijsjes
– 500 g Fris & Fruitig – rood fruit van Bieze
– ijslolliehouders en -stokjes

Ik kreeg laatst weer eens lekkere foodpost: 3 emmertjes met vruchtencompote. De variant aardbei met rabarber had ik binnen no time op omdat ik die bij mijn yoghurt met muesli deed als ontbijt. De rood fruitversie vond ik lekker maar wel wat zoet. Het deed mij heel erg denken aan zelfgemaakte jam die net gemaakt is. Door iets in te vriezen proef je minder de zoete smaak en dus leek mij dit perfect om te doen met deze compote. Ik vulde de ijshoudertjes met het rode goedje, stak er stokjes in en na paar uur in de vriezer had ik heerlijke rood fruitijsjes! Het was dus ook een gevalletje van niet koken en zelfs met wat kant-en-klaars. Maar hee, makkelijk doen is soms ook best fijn. En in dit geval ook nog eens lekker.

Oja, dit is geen gesponsord bericht maar ik had wel de emmertjes met fruitcompote gratis gekregen. Dan weet je dat.