Ik!

Afgelopen dinsdag was Jamie Oliver in Nederland voor de presentatie van zijn nieuwe boek “Te gast bij Jamie”. Helaas had ik geen uitnodiging dus trok ik mijn stoute schoenen aan en ging naar Fifteen in Amsterdam waar het feestje plaats zou vinden. Dankzij heel veel mazzel mocht ik er toch bij zijn!

Julius Jaspers en Robert Kranenborg overhandigden het eerste exemplaar aan Jamie waarna er een stroboskoop was aan flitsen van camera’s. Indrukwekkend om de Madonna onder de koks zo in de spotlight te zien.

Daarna was het tijd voor een heerlijke lunch met gerechten uit het nieuwe boek: Yorkshire puddinkjes met paté van forel en mierikswortel vooraf, daarna een royaal gevulde pastei en als toetje mini possets (kwarktaartjes) met…. Jamie naast mij! We kletsen wat over schaatsen en winterweer in Engeland. Verder vertelde hij veel over het Amerikaanse voedselsysteem. Ik was wel onder de indruk van deze vlotte kerel die inmiddels toch alweer wat jaartjes ouder is sinds zijn boek The naked chef. Wel blijft hij heel jongensachtig en benaderbaar in zijn houthakkersoverhemd, joggingbroek en gympen.
En leuk: mr. Oliver zei dat hij dacht dat we elkaar eerder hadden gezien. You’ve got a very familiar face to me… In your dreams Jamie!

Het was een geweldige middag, vooral omdat ik er niet op rekende dat het mij zou lukken om erbij aanwezig te zijn. En het boek? Helemaal Jamie: honderddertig stoere voedzame Engelse recepten, prachtige fotografie die je doet watertanden en met ruim drie centimeter dik een flinke opvulling van je kookboekenkast. Niet dat ie daar bij mij thuis lang in bleef staan. Mijn lief ging er meteen uit koken en maakte het toetje bonnie cranachan voor mij. Mjummie!!