Rachel Khoo en ik
Aan mijn lijstje food celebs die ik heb ontmoet zoals Jamie Oliver en Alain Ducasse mag ik er weer eentje toevoegen: Rachel Khoo! Een geweldige meid waar ik jaloers op ben. Waarom?
– omdat ze alles in Londen heeft achtergelaten om haar droom te verwezenlijken in Parijs.
– omdat ze DE foodopleiding heeft gedaan: Le Gordon Bleu, en daar een patisseriediploma behaalde.
– omdat ze geweldig leuke boeken heeft gemaakt, oa Chez Rachel.
– omdat dit boek in maar liefst 13 landen is uitgebracht, inclusief Korea en Japan.
– omdat ze een heel charmante serie voor BBC heeft gemaakt, en deze is uitgezonden in 33!! landen.
– omdat ze nu de wereld over vliegt als international food creative.
– omdat ze nog steeds in een geweldig klein appartementje in Parijs woont.
– omdat ze heel Frankrijk onlangs is doorgereisd voor haar nieuwe boek Mijn Franse Keuken.
– omdat ze nu alweer bezig is met een nieuw boek, nu over leuke plekken & recepten in Londen.
– omdat ze bij dit alles ook nog eens vrolijke illustraties maakt.
– en…. omdat haar rood-roze lippenstift altijd perfect zit!

Nee, jaloers is niet het juiste woord, ik kijk tegen haar op. Ze heeft haar hart gevolgd en het lef gehad om naar Parijs te gaan. En nu doet ze precies wat ze het aller aller leukste vindt en daarom is wat ze doet zo super en zo eigen. Dat gecombineerd met heel veel charme en een stralend rood-roze glimlach maakt haar tot een geweldige foodie girl. En die mocht ik dus ontmoeten!

Samen met een aantal andere bloggers waren we door Monique van Culy.nl en uitgeverij Kosmos uitgenodigd om met Rachel te koken uit haar nieuwe boek Mijn Franse Keuken. Daarin staat haar culinaire ontdekkingstocht door Frankrijk waarbij Rachel langs Franse markten, bergen en kusten op zoek ging om de lekkerste gerechten te ontdekken. Allemaal typisch Frans maar die ze wel een twist geeft zoals tarte tatin met wortel, hotdogbrioches en crème brûlée met griesmeel.

Rachel Khoo pinxtos

Rachel, eigenlijk best klein van stuk, stond aan het hoofd van de tafel met veel enthousiasme te vertellen wat we gingen maken: pintxos, kleine hapjes geïnspireerd op de borrelhapjes uit Baskenland, Zuid-Frankrijk.
Al knedend in het deeg voor de kaaskoekjes met tomaat vertelde ze dat ze echt dol is op roomboter en dubble cream. Kijk, daar hou ik nou van! Liever af en toe lekker eten dan lightspul vol zooi verorberen. En toen zei ze het volgende ´If you don’t like food, we can’t be friends´. Gelukkig, Rachel en ik kunnen dus heeeeel goed vriendinnetjes worden!

RachelKhoo{Fotograaf: Koken met Karin }

Na haar uitleg over de hapjes mochten we aan de slag. Kneden, kletsen & klooien, en Rachel liep rond om iedereen te helpen en vragen te beantwoorden. Wat ik tof vond was dat ze echt de tijd nam om iets uit te leggen. Zo vroeg ik, namens Gereon, hoe ze aan al die bijzondere adresjes door heel Frankrijk kwam waar ze, tussen de recepten door, in haar boek over vertelt. Via via, dankzij social media en door eindeloos zoeken op het web vond ze de interessante plekken en mensen die ze met ons nu deelt. Lucky us.
Het was een geweldige ontmoeting met vrolijke pintxos die we maakten en na afloop, als cherry on the pie, kreeg ik een gesigneerd exemplaar van haar nieuwe boek Mijn Franse Keuken. Super thanks Rachel Khoo!

Rachel Khoo Mijn Franse Keuken

Mijn Franse Keuken
Rachel Khoo
Kosmos Uitgevers
Nu tijdelijk 19,95
Hier een heel leuk filmpje die Culy.nl maakte van de workshop.