Dit bakte ik voor mijn Valentijn!
(op het ontbrekend koekje stond ‘liefste’)

Zanddeegkoekjes:
– 1 eigeel
– 200 g bloem + extra om te bestuiven
– 100 g witte basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 150 g koude boter in blokjes gesneden
– klein snufje zout
– 2 el cacao
– 50 g pure chocolade
– 50 g witte chocolade
– bakpapier

Meng het eigeel, bloem, basterd- en vanillesuiker, boter en zout en kneed er deeg van. Maak 2 porties van het deeg. Kneed door 1 deel de cacao zodat alles egaal donker is gekleurd. Rol beide degen tot een bal, verpak het in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestuif het werkblad met wat meel en rol beide degen apart van elkaar uit tot ongeveer 4 mm dik. Steek met een hartjesvorm de koekjes eruit en leg deze voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in zo’n 15 minuten gaar. Let op dat ze niet te donker worden (zoals met mijn koekjes gebeurde). Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze afkoelen.
Hak de chocolade apart van elkaar in kleine stukjes. Smelt au bain-marie* de witte chocolade en doe dit apart ook met de donkere chocolade. Vouw van bakpapier 2 spuitzakjes en giet in de ene de witte en in de andere de pure chocolade. Knip een klein puntje af zodat er een klein straaltje chocolade uit komt. Oefen met schrijven even op een stukje bakpapier. Schrijf daarna een leuke tekst voor jouw Valentijn op de koekjes. Happy Valentine!

*Au bain-marie: in een kleine pan een laagje water aan de kook brengen. Zet het vuur laag. Plaats een schaal boven de pan die groter is en niet het water raakt. Doe in de schaal in kleine stukjes gesneden chocolade en laat langzaam smelten.