HarteneitjeValentijnsdag is vooral leuk als je geen relatie hebt en je wordt verrast door een mooie kaart op de mat van een stille aanbidder. Dat is echt heel romantisch. Maar als je een vriendje hebt en je krijgt post en bedankt hem hartelijk maar het blijkt niet van hem te zijn, dan heb je de poppen aan het dansen. Mij overkwam dat toen ik een geweldig pakketje via de post op Valentijnsdag kreeg: een kussensloop met poëzie erop. Vriendje was laaiend en jaloers. Wie had zijn vriendinnetje zoiets liefs gestuurd?? Die klojo moest oprotten!
Een paar dagen later kwam ik erachter wie de anonieme zender was: mijn mama! De schat. En vriendjelief? Die geloofde er niks van en dus was hij niet lang meer mijn vriendje.

Heb je wel al jaren een relatie en hou je niet zo van al die commerciële heisa, maak dan een lief en klein gebaar naar je schatje: bak een heerlijk harteneitje in een boterham. Het is echt heel makkelijk, snel te maken en zeker weten dat het heel erg gewaardeerd wordt.

Harteneitje, voor 1 persoon
– 1 boterham
– beetje boter
– 1 ei
– hartsteker

Druk met behulp van de steker een hart uit de boterham. Heb je niet zo’n vorm? Snijd dan een hart met een scherp mes eruit.
Besmeer de boterham aan beide zijden met een beetje boter. Verhit een koekenpan zonder olie of vet en bak de boterham aan één kant bruin en krokant. Draai de boterham en leg een klein klontje boter in het uitgestoken hartje. Breek er voorzichtig een ei boven. Bak het ei in ca. 3 minuten gaar. Haal de boterham met een spatel voorzichtig uit de pan en serveer op een mooi bord met wat peper en zout.

Ik knipte uit een roze servet hartjes en strooide die er omheen. Happy Valentine!
En mocht je het leuk vinden om hartenkoekjes te bakken? Hier een leuk recept.