Deze wafels van eierkoek zijn echt een heel erg leuke vervanger van gewone wafels. Niet alleen omdat ze in een handomdraai te maken zijn, ook omdat de smaak lekker is. In eierkoek zit namelijk wat suiker en die gaat dan een beetje karameliseren wanneer je de koeken op de grill legt. Dat geeft de wafels van eierkoek een lekkere bite net als bij een gewone wafel, en dus echt anders dan wanneer je een eierkoek zo uit de verpakking eet.

Versieren

Natuurlijk kun je wafels net zo versieren met lekkers als je wilt. Ik koos voor de ultieme mix van mooi rood fruit met het friszoete van lemon curd, een gouden combi al zeg ik het zelf, helemaal voor bij de paasbrunch of als zomerse traktatie.
Ben je meer van team chocolade, dan is een flinke lik chocopasta in plaats van lemon curd ook om je vingers bij af te likken. Of zet allemaal bakjes op tafel met lekkers erin zodat iedereen naar hartelust zijn eigen wafel kan versieren.

Wafels van eierkoek met lemon curd en rood fruit

Voor 4 wafels

– 4 eierkoeken
– 400 g aardbeien
– 4 el crème fraîche
– 4 el lemon curd
– 250 g frambozen
– 4 el poedersuiker

Extra nodig: panini grill

1. Gril de eierkoeken op medium hitte 3 tot 4 minuten. Draai halverwege een kwartslag voor mooie wafelruitjes.
2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
3. Schep een dot crème fraîche en een dot lemon curd op de wafels, verdeel er de aardbeien en frambozen over en bestrooi met poedersuiker.

Dit recept ontwikkelde ik voor in het magazine Your Solution van Verbufa.
Fotografie: Saskia Lelieveld