Ik dacht, wat lijkt mij fijn voordat het hele medische circus losbarst vanwege mijn baarmoederhalskanker? Beelden van uitwaaien en natuur kwamen in mijn gedachten op. Oeh ja misschien op een eiland. Weekendje weg ofzo. Ook leuk, iets met yoga. En toen BAM! Ik wist wat ik wilde. Wat ik moest doen. Ik belde meteen. Er was net de dag ervoor een annulering dus ja, er was plek voor mij om naar Ibiza te gaan en deel te nemen aan een Kundalini yoga retreat. Die twee dagen later al begon. Alleen had ik nog een afspraak voor een MRI gepland staan op de dag dat de retreat startte maar ik was van harte welkom om een dagje later aan te komen. Geweldig! En wat een geluk, ik boekte precies!!! de laatste goedkope tickets naar het eiland.

Deze retreat kwam echt zo op het perfecte moment. Nu ik op medisch vlak in goede handen ben vulde deze retreat exact aan in wat ik nodig had om mij optimaal te ondersteunen bij mijn voeding, sterke mind en liefde (zie deze blog met uitleg daarover).

Precies twee weken ervoor was ik met mijn yogadocente mee om bij haar leraar een les te volgen in Amsterdam. Daar nam ik de flyer mee van de retreat die hij organiseerde. Zo fijn dus dat ik Jasper net had ontmoet. En mooi, mijn docente bleek er ook naartoe te gaan. Het leek net alsof alles precies zo ging zoals het blijkbaar moest gaan.

kundalini yoga retreat

Het was een fantastische week! Ondanks iedere ochtend om 5 uur opstaan en zo’n 7 a 9 uur yoga & meditatie per dag, wat best pittig was, voelde ik mij aan het einde enorm mentaal krachtig en fysiek sterk, echt ongelofelijk! En er was voor mij ook ruimte om het verdriet van de ziekte een plek te geven en er verdrietig en onzeker over te zijn. Want ja met al die oefeningen en stiltes kwam ik mijzelf ook tegen en dat was goed, dat was nodig. Niet alleen maar happy de peppy en powervrouw maar ook de zachte, gevoelige en kwetsbare ik die er ook is. Wat een fijne plek om daar de ruimte voor te nemen op Ibiza in een prachtige villa, met heerlijk vegan eten en heel mooie bijzondere gesprekken met de andere deelnemers. Allemaal cadeautjes waar ik nog lang van nageniet.

Ja, deze retreat was precies wat ik nodig had om de komende pittige periode met baarmoederhalskanker alive & kicking aan te gaan.