Zo, the word is out.

Precies vorige week kreeg ik van de arts te horen dat ik baarmoederhalskanker heb. BAM! Zat ik daar in mijn eentje, nog in mijn yoga tenue want ik werd plots gevraagd om naar het ziekenhuis te komen. Mijn zen modus was snel voorbij en het enige wat ik wilde doen was heel hard FUCK!!!! brullen. En huilen. Maja, je bent in het ziekenhuis en om zomaar in de gang te gaan schreeuwen… Lang leve mijn geweldige conditionering heb ik het niet gedaan. Alleen tranen laten lopen.

Open up

Mijzelf laten zien vind ik spannend. Kwetsbaar durven zijn. Open. Alles omarmen wat er in mij zit en daarvoor gaan staan.

Wat mij heel makkelijk af gaat is mij verschuilen achter lekkere foodplaatjes. Gezellig tekstje erbij, tralala het is heerlijk en het leven is leuk. En wanneer het stiller is heb ik het druk met opdrachten zoals BN’ers bijstaan in het proces van kookboeken maken en receptontwikkeling voor A-merken. Maar…

Afgelopen jaar was het stiller op mijn blog en social. Dit keer niet omdat ik druk was met opdrachten, nee, ik had mijn handen vol aan mijzelf. Burn-out. Teveel gegeven op verschillende vlakken in mijn leven en te weinig op mijn eigen grenzen gelet. Het was een pittig jaar en daarvan zag je bar weinig op mijn kanalen. Ik leefde het door in de schaduw, lekker verscholen achter af en toe een vrolijk kiekje. De drempel om het naar buiten te brengen voelde steeds hoger. En dus ontstond er een dubbel leven naar mijn idee. Het echte en wat ik online hoog hield. En nu ben ik daar helemaal klaar mee.

Met het heftige nieuws dat ik baarmoederhalskanker heb ga ik mij niet meer verschuilen. Mijn leven is niet alleen maar slagroomsoesjes en champagne. Ik ben gewoon een mens en net als bij iedereen komt er ook shit op mijn pad. En dat mag ook in het licht gebracht worden. Dus bij deze.

Roarrrr

En ja ik brul vanaf nu wanneer ik wil. FUCK wat anderen denken, wat hoort, wat gepast is. Ik ben er klaar mee. Ik ga nu voor mijzelf leven. Inclusief af en toe herrie.

Luister maar even naar Katy Perry, ROAR. That’s me baby!
Mocht je wat voor mij willen doen? Brand een kaarsje en denk met liefde en kracht aan mij.

Dit bericht plaatste ik op 14 november 2018 op mijn Instagram en Facebook